Sport

Ștefania Vătafu, cea mai bună fotbalistă a anului 2013

Jucătoarea legitimată la Olimpia Cluj a fost desemnată cea mai valoroasă fotbalistă din România în 2013.

Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori (AFAN) a desemnat-o pe Ștefania Vătafu (foto) fotbalista anului 2013. Jucătoarea de 20 de ani le-a devansat în acest clasament pe Alexandra Lunca (locul 2 în topul golgheterilor în sezonul 2012/2013) și Maria Ficzay, căpitanul campioanei României. Vătafu are la activ trei titluri de campioană națională, patru Cupe ale României, 30 de meciuri și 7 goluri în tricoul reprezentativelor României și 7 reușite în UEFA Women’s Champions League. Fotbalista Olimpiei a primit premiul din partea mijlocașului Stelei, Cristian Tănase. „Vă doresc un an 2014 cât mai bun. Mulțumesc din suflet celor care m-au votat și mi-au acordat acest premiu”, a declarat, vizibil emoționată, Ștefania Vătafu după ce a intrat în posesia diplomei.

Steaua a luat aproape tot

Cel mai bun tânăr jucător a fost desemnat Nicolae Stanciu (Steaua), iar Ciprian Tătărușanu (Steaua) a câștigat premiul de cel mai bun portar. O situație inedită a fost consemnată la categoria cel mai bun fundaș, unde Vlad Chiricheș (Tottenham) și Florin Gardoș (Steaua) au primit un număr egal de voturi. Alexandru Bourceanu și-a adjudecat premiul pentru cel mai bun mijlocaș, iar Constantin Budescu (Astra Giurgiu) a fost numit cel mai bun atacant. Eric de Oliveira a fost desemnat cel mai bun stranier, iar Laurențiu Reghecampf (Steaua) a câștigat titlul de cel mai bun antrenor. Ionel Dănciulescu (Dinamo) a primit premiul special pentru întreaga carieră, în timp ce titlul de cel mai bun arbitru din anul 2013 i-a revenit lui Alexandru Tudor. Cel mai bun conducător de club a fost desemnat Cornel Șfaițer (FC Botoșani).


La categoria rezervată jurnaliștilor, au fost acordate două diplome, pentru presa scrisă lui Cătălin Tolontan (Gazeta Sporturilor), iar la audio-vizual lui Valentin Moraru (Digi Sport).

Premiile AFAN au fost decernate în urma unei anchete în cadrul căreia au votat jucătorii și antrenorii echipelor din Liga I și Liga 2, precum și o parte din cei care evoluează în al treilea eșalon valoric.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter