Sport

„Super Mario”, fidel CFR-ului: „Nu plec la altă echipă"

Mario Felgueiras nu va pleca de la CFR în această iarnă. Goalkeeper-ul a declinat ofertele primite de la mai multe cluburi pentru a-i da o mână de ajutor noului tehnician al feroviarilor, Vasile Miriuță.

Fanii CFR-ului pot să răsufle ușurați. În ciuda ofertelor avantajoase pe care le-a primit, Mario Felgueiras nu pleacă de la echipă. Nu înainte de a-i ajuta pe „vișinii” să-și ducă misiunea la bun sfârșit, și anume clasarea pe un loc ce duce într-o cupă europeană.

Felgueiras a fost cel mai constant jucător al feroviarilor în ultimii ani. Grație evoluțiilor sale foarte bune între buturi, ardelenii au reușit să obțină performanțe remarcabile în special pe plan european. Portughezul a fost piesa de bază a CFR-ului în sezonul trecut de UEFA Champions League, când clujenii au strâns 10 puncte în faza grupelor. Lusitanul a contribuit decisiv la victoria de pe Old Trafford (1-0) și la succesele repurtate în fața Bragăi (2-0, 3-1). Mai mult, Mario a fost ales de către UEFA cel mai bun portar din faza grupelor UCL, devansând astfel alți goalkeeperi valori, precum Iker Casillas, Victor Valdes, David de Gea sau Fernando Muslera. Prestațiile sale fabuloase au atras privirile cluburilor importante din Europa. Napoli, Liverpool și Benfica l-au curtat pe portughez, însă au renunțat imediat la idee după ce șefii din Gruia i-au stabilit un preț uriaș: 5 milioane de euro!


„Gândul meu e la CFR”

Conducerea „vișinie” și-a revizuit însă atitudinea după parcursul modest al feroviarilor în acest sezon. Oficialii sunt dispuși să renunțe la Felgueiras și pentru două milioane de euro. Steaua și Astra și-au manifestat și ele interesul pentru achiziționarea portarului de 27 de ani, dar „Super Mario” e decis să rămână în Gruia până la vară. „Mă bucur că sunt la CFR, că am contract cu această echipă. Gândul meu acum e să-l ajut pe noul antrenor și echipa. Să fiu şi eu mai puternic în fiecare săptămână, să fac performanţă la Cluj. Vreau să termin cât mai sus posibil şi după aia mai vedem”, a declarat Felgueiras pentru DigiSport.

Îl regretă pe Grig

Petre Grigoraș a fost demis de la cârma CFR-ului imediat după înfrângerea cu ACS Poli Timișoara (0-1). Tehnicianul a lăsat echipa pe locul șapte, la 11 puncte de podium, dar chiar și în aceste condiții este regretat de vestiar. „Miriuţă a arătat deja că e un antrenor bun, cu jucătorii are altă mentalitate şi sper să ne ajute, pentru că avem nevoie de un antrenor bun. Din păcate, nu am reuşit cu Grigoraş, a fost un antrenor care m-a ajutat mult şi a demonstrat tot timpul că a avut încredere în mine”, a susținut Felgueiras. Feroviarii s-ar putea trezi însă la reunire și cu Grigoraș, care nu a semnat încă rezilierea contractului, scadent în vară. Tehnicianul solicită salarii compensatorii pentru a renunța la funcție.


Au renunțat la Brandao

Goncalo Brandao nu i-a convins pe șefii din Gruia să rămână la Cluj. Fundașul împrumutat de la Parma a evoluat doar într-un singur meci în acest sezon, contra celor de la Timișoara. Atunci, fundașul central a avut o evoluție modestă, fiind eliminat în prelungirile partidei. Brandao a bătut însă palma cu o altă echipă. Este vorba de Belenenses, ocupanta locului 13 în prima ligă din Portugalia.

3, 7 milioane de euro este cota de piață a lui „Super Mario”

Ultimele Stiri
abonare newsletter