Sport

Examen dificil pentru „studenți”. „U" Mobitelco, obligată să câștige pe terenul lui BCM U Pitești

„U” BT Mobitelco va susține mâine primul test din acest an, în compania formației BCM U Pitești, partidă din cadrul sferturilor de finală ale Cupei României.

„Studenții” vor să înceapă noul an cu o victorie care i-ar apropia și mai mult de calificarea în Final Four-ul Cupei.

S-a terminat vacanța pentru baschetbaliștii de la „U” BT Mobitelco. Jucătorii lui Bobo Pintea se află mâine în fața unui examen dificil, pe care sunt obligați să-l treacă. Universitarii vor juca pe terenul celor de la BCM U Pitești, în prima manșă a sferturilor de finală ale Cupei României. „Mă aștept să fie un meci disputat, în care sper să mai spălăm din rușinea partidei din tur. Nu știu dacă suntem favoriți în această confruntare, dar ne dorim foarte mult să ajungem în final-four-ul Cupei României. Anul trecut am jucat finala și am vrea să ajungem din nou acolo”, a transmis Bobo Pintea. „Ne-am bucura dacă am reuși să mai aducem un trofeu la Cluj, însă va fi foarte greu. Sunt echipe aproximativ egale ca valoare. Sper ca, prin faptul că încă nu am făcut nicio schimbare, să înțeleagă și jucătorii că este bine să scoată ce este mai bun din ei, pentru că nu cred că la ora actulă noi am jucat la potențialul maxim”, a adăugat Mircea Cristescu, președintele executiv al trupei de pe malul Someșului.


Și-au luat fundaș coșgheter

Înaintea jocului direct, piteștenii l-au înregimentat pe cel mai bun marcator și al doilea pasator al campionatului Estoniei: Edi Sinadinovic. În 10 jocuri disputate pentru Valga Maks&Moorits, fundașul a avut procentaje de 42,2 % la aruncările de două puncte, 42,4 % la cele de la distanță și 76,6 % la linia de pedeapsă. „De la Pitești au plecat doi jucători români și un jucător străin, Krapic. Sigur își vor aduce alți baschetbaliști, deci ne așteptăm la o mică surpriză din partea lor. Pentru noi este un avantaj faptul că jucăm meciul retur la Cluj, sperăm să câștigăm ambele partide”, a precizat Pintea. „Nu privesc aceste două partide cu Piteștiul ca pe o revanșă, ci ca pe două meciuri care trebuie câștigate pentru a ne califica în Final Four. Este un obiectiv pentru noi și trebuie să ni-l îndeplinim. Pregătim foarte bine partida, nu contează faptul că au făcut schimbări sau că a plecat un jucător, nu ne permitem să ne relaxăm, tratăm meciurile cu seriozitate. Sunt convins că și echipa din Pitești va face tot posibilul să câștige dubla cu Clujul”, a completat Mihai Silvășan, căpitanul „studenților”

Negociază cu mai mulți jucători

„U” BT Mobitelco nu a suferit modificări la nivelul lotului. Șefii trupei clujene admit însă că se află în negocieri cu anumiți jucători. „Sper ca noul an să fie cât mai bun în rezultate. Momentan, nu ne-am gândit la schimbări, avem mici idei, rămâne să vedem din toate punctele de vedere cum vom reuși să facem. Sper să și găsim ceea ce noi credem că ne-ar lipsi. Deocamdată, totul se rezumă la simple discuții, până la urmă și când am luat titlul am fost ca și până acum, adică în 7 jucători. Este foarte greu să adminstrezi 10 personalități, 10 ambiții, 10 dorințe de a juca în același timp. Când fiecare are un rol bine determinat și scoți sută la sută din fiecare, atunci cred că ești mai câștigat”, a susținut Mircea Cristescu.


Partida BCM U Pitești – „U” BT Mobitelco are loc mâine, de la ora 18.00. Partida retur se va desfășura duminică, 12 ianuarie, de la ora 19.45, în Sala Sporturilor „Horia Demian”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter