Sport

EXCLUSIV: Glonț de un milion de euro

CFR a pus ochii pe Ramon Cardozo (foto la minge), atacant care evoluează în prima ligă din Portugalia, la Vitoria Setubal. Paraguayan-ul e cotat la 800.000 de euro de către site-ul de specialitate transfermarkt.de.

5 goluri a marcat Cardozo în tricoul echipei lusitane în acest sezon, în toate competițiile.

CFR a suferit în acest sezon în compartimentul ofensiv. Formația din Gruia a reușit să marcheze doar 26 de goluri în 19 etape, prea puțin pentru o echipă al cărui obiectiv e calificarea în cupele europene. Cel mai prolific atacant al feroviarilor este Ogbu, autor a patru reușite. Paul Batin și Robert Maah și-au trecut în cont doar trei goluri, în timp ce Florin Costea, Tade și Gabionetta au punctat doar o singură dată.


Evoluția atacanților i-a nemulțumit și pe șefii din Gruia, care și-au luat deja primele măsuri de precuație. Conducerea vișinie dorește să-l aducă la Cluj pe Ramon Cardozo, vârf împrumutat de Nacional Asuncion la Vitoria Setubal. Paraguayan-ul nu a spart însă gura târgului în Portugalia, marcând doar cinci goluri în 17 partide disputate în toate competițiile. În aceste condiții, tehnicianul lusitanilor, Jose Couceiro, e decis să renunțe la serviciile sale. Chiar și așa, oficialii feroviarilor insistă să-l transfere pe atacantul de 27 de ani. Directorul executiv al ardelenilor, Răzvan Zamfir, l-a urmărit pe viu pe Cardozo și a rămas impresionat de calitățile sale.

Refuzat de Dinamo

Ramon Cardozo nu e străin de România. Paraguay-ul a dat probe la Dinamo la începutul lunii iulie alături de alţi trei fotbalişti: Dusan Savic, Ben Amor şi Elton. Dintre aceştia doar ultimul a fost păstrat. „Am avut patru jucători în pregătire, cu condiţii stabilite sută la sută. Rămâne doar unul singur. Este vorba de Elton. Toţi ceilalţi trei vor pleca. După controlul medical am renunţat la ei, dar nu vreau să comentez mai multe”, declara la acea vreme Constantin Anghelache, președintele executiv al „câinilor”.


Dorit de Steaua

Cardozo s-a aflat și în atenția Stelei. Conform cotidianului portughez A Bola, reprezentanții campioanei României au fost prezenți la confruntarea dintre Vitoria Setubal și Belenenses pentru a-l urmări pe vârful sud-american. „Clubul din capitala României nu a cerut acreditare pentru meciul respectiv, probabil pentru că vrea să țină în secret întreaga afacere, însă sursele A Bola știu cu siguranță că echipa condusă de Laurențiu Reghecampf a trimis un emisar ca să-l urmărească pe Ramon Cardozo“, nota cotidianul portughez în urmă cu două luni.

Ramon „Tacuarita” Cardozo are 27 de ani, 1.90 metri înălțime şi a mai jucat la echipele Penafiel, Cerro Porteno şi la Leon Huanaco.


Deac, ofertat de Tom Tomsk

CFR se va despărți cel mai probabil în această iarnă de Ciprian Deac. Mijlocașul este curtat de mai multe cluburi, printre care și Tom Tomsk, unde evoluează și fostul feroviar Gabriel Mureșan. Rușii sunt dispuși să plătească în jur de 1,3 milioane de euro pentru jucătorul originar din Dej, care ar urma să aibă un salariu anual de 600.000 de euro, conform DigiSport.

Miriuță trage de Cadu

Ricardo Cadu a intrat în dizgrația conducerii clujene și este la un pas de o despărțire de CFR. Lusitanul a primit mai multe oferte și pare tentat de o aventură în străinătate. Vasile Miriuță speră însă ca fundașul să rămână în Gruia cel puțin până în vară.


„Pe 14 ianuarie avem primul antrenament. Mi-aș dori să rămână și Cadu, pentru că ar putea ajuta echipa. Mi-ar fi de mare ajutor și mie și echipei. Am văzut și eu că Obiora și-a reziliat contractul. Asta este, am jucători foarte buni care au rămas și nu va fi nicio problemă. În cele 15 meciuri rămase cel mai important este să facem cât mai multe puncte, să facem o echipă omogenă, iar de la vară obiectivul este câștigarea campionatului”, a declarat Miriuță pentru Sport Total FM. Tehnicianul a comentat și transferul lui Aitor Monroy, de la Ceahlăul. „Pe Monroy îl cunosc bine, am vorbit mult cu el şi când i-am spus că vreau să-l iau la CFR a început să urle în telefon, zicea că vine oriunde cu mine. Sunt sigur că nu mă va dezamagi”.

26 de goluri a marcat CFR Cluj în 19 etape de campionat

abonare newsletter