Sport

„U" Cluj, tun pe piața transferurilor! „Șepcile" au achizionat un fundaș care a evoluat la EURO 2008

„U” Cluj a realizat primul transfer al iernii. Este vorba de Roland Gercaliu, care a semnat până în vară cu „șepcile roșii”, cu opțiune de prelungire. Gercaliu evoluează pe postul de fundaș stânga și are 14 selecții la naționala Austriei.

Sursa foto: grass-is-green.com Sursa foto: grass-is-green.com

Universitatea Cluj a dat lovitura pe piața transferurilor. Formația ardeleană l-a achiziționat pe Ronald Gercaliu (foto în portocaliu), fundaș care a participat la EURO 2008, desfăşurat în Austria şi Elveţia. Fotbalistul de 27 de ani a evoluat ultima dată în liga a doua din Germania, la Erzgebirge Aue, acolo unde a fost coechipier cu actualul administrator special al clubului „studențesc”, Vlad Munteanu. „Prin aducerea lui Ronald Gercaliu vom câștiga maturitate, tehnică de joc și experiență, adunată în anii petrecuți la echipe precum Red Bull Salzburg, Sturm Graz, Austria Viena și Ingolstad. În același timp, aducem un jucător care are o mentalitate profesionistă, propice pentru tinerii noștri jucători. Am mare încredere în el și sunt sigur că va reuși să se integreze rapid în metodele de pregătire și filosofía lui Mihai Teja!”, a precizat Vlad Munteanu.

Deturnat de la CFR

Gercaliu s-a aflat și în atenția lui Vasile Miriuță. Noul tehnician al feroviarilor și l-a dorit la CFR, însă jucătorul cu origini albaneze a preferat să meargă la clubul universitar, unde se va lupta pentru un post de titular cu Gaston Mendy. „Am decis să vin la Cluj, deoarece am auzit că liga din România este foarte bună și am căutat noi provocări. Sunt onorat că am jucat împreună cu Vlad Munteanu în Germania și știu despre ambiția lui în ceea ce privește fotbalul și în special Universitatea Cluj. Obiectivul meu principal este de a rămâne cu «U» Cluj în Liga I”, a subliniat Gercaliu, care are la activ 14 prezențe la naționala Austriei.


Are două titluri în palmares

Austriacul născut în Albania are în palmares două titluri câștigate cu Red Bull Salzburg în sezoanele 2006/2007 și 2008/2009. De asemenea, fundașul stânga a evoluat de-a lungul carierei pentru formații puternice precum Sturm Graz, Austria Viena, Ingolstadt 04, Erzgebirge Aue (ambele din Germania) și LKS Lodz (Polonia). Gercaliu va fi prezent la reunirea lotului, care va avea loc vineri, 10 ianuarie.

Negociază cu Brata și Cristea

Gercaliu nu va fi singura achiziție a „șepcilor roșii” din intersezon. Șefii Universității se află în tratative avansate cu doi mijlocași care aparțin de Pandurii Târgu-Jiu. Este vorba de Călin Cristea (25 de ani) și Ciprian Brata (22 de ani). Primul a bifat doar șase prezențe pentru gorjeni în acest sezon, iar ultimul a evoluat în tur pentru Corona Brașov, sub formă de împrumut. Brata a fost la un pas să ajungă la „U” și în vară, dar a fost refuzat de Ionel Ganea, fostul tehnician al „studenților”.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter