Sport

FINAL "U" Cluj - Oțelul Galați 1 - 0. Lemnaru, mâna câștigătoare a "studenților"

Victorie prețioasă pentru "șepcile roșii". Universitarii s-au impus în fața Oțelului, scor 1-0, grație golului marcat în prelungiri de Valentin Lemnaru.

Aflați pe penultima poziție în clasament, „studenții” nu aveau altă variantă decât victoria în fața Oțelului. Sarcina universitarilor nu a fost deloc ușoară. Trupa gălățeană se afla într-o creștere evidentă de formă, după ce a obținut, în ultimele două etape, o remiză cu Steaua (1-1) și un succes cu Corona Brașov (2-1).

Oaspeții au început mai bine partida și puteau deschide scorul prin Henrique, dar lovitura sa de cap a fost reținută de Veselovsky ('5). Cu glonțul pe lângă ureche, clujenii au ripostat prin Târnăcop. Mijlocașul a expediat o torpilă de la mare distanță, dar mingea a trecut alături ('7). Borza a vrut să testeze și el buturile adverse, însă a fost deposedat în momentul execuției de Sergiu Costin, care și-a salvat echipa de la un gol ca și făcut ('13). Lemnaru și Cristocea, în aceeași fază, nu au reușit nici ei să reia spre poartă, spre nemulțumirea fanilor prezenți pe Cluj Arena ('16).


Intervenție magistrală a lui Veselovsky

Cea mai mare ocazie au ratat-o însă gălățenii. Filip a luat o incursiune pe cont propriu, a pătruns în careu, unde a fost blocat perfect de Veselosvky ('23). A venit rândul lui Simaitis să se afirme. Portarul Oțelului a menținut tabela intactă, după ce a intervenit la șutul în forță a lui Takacs ('28). Pe finalul reprizei, Lemnaru putea aduce liniștea pentru echipa sa, dar a tras peste poartă, din 16 metri ('45).

Repriza secundă a scăzut din intensitate, dar spectacolul s-a mutat în tribune, unde ultrașii Universității au aprins mai multe torțe și fumigene.


Final tensionat

Cu cuțitul la os, „studenții” s-au trezit spre finalul partidei. Proaspăt intrat pe teren, Andreas Calcan a ratat incredibil în fața porții adverse. Mijlocașul l-a luat la țintă pe goalkeeper-ul oaspeților din doar 6 metri, după ce acesta scăpase balonul în față ('75). Nici gălățenii nu s-au lăsat mai prejos. Zaharia a căutat vinclul, dar Veselovsky, cu un ultim efort, a reușit să respingă în corner ('77). La reluare, Henrique nu a nimerit cadrul porții din doar câțiva metri!

Mâna divină a lui Lemnaru

Mihai Teja a forțat cu doi atacanți de careu, iar mutarea a fost una inspirată. Ene i-a pasat decisiv lui Lemnaru, care l-a executat cu sânge rece pe Simaitis, cu un șut la colțul lung ('90+2). Atacantul a preluat însă cu mâna la faza golului, dar centralul partidei nu a observat acest lucru.


„U” câștigă astfel și egalează la puncte pe FC Brașov, ocupanta locului 15 în clasament.

 


Final de meci. Universitatea câștigă cu 1-0 în fața Oțelului.

Min 90+2 - Gol "U" Cluj! Înscrie Lemnaru, după un un-doi cu Ene


Min 90+1 - Iese Marquinos, intră Sipovic

Min 88 - Lungu trage defectuos din interiorul careului

Min 85 - Iese Cristocea, intră Ene

Min 82 - Iese Băjenaru, intră Astafei

Min 79 - Iese Târnăcop, intră Mendy

Min 78 - Henrique trimite cu capul alături

Min 77 - Zaharia caută vinclul, dar Veselovsky se întinde și respinge în corner

Min 75 - Ciupe șutează în cros, Simaitis respinge în față, dar Calcan trage diretc în portarul advers

Min 74 - Intră Calcan în locul lui Takacss

Min 68 - Băjenaru încearcă o scăriță, dar mingea trece peste poartă

Min 66 - Intră Zaharia, iese Cooper

Min 59 - Costin stopează un nou atac periculos al gazdelor

Min 48 - Popescu șutează lamentabil, din unghi

A început repriza secundă

Fluier de final al primei părți. Universitatea Cluj și Oțelul se află la egalitate, scor 0-0, după primele 45 de minute.

Min 45+1 - Lemnaru trage cu exteriorul, dar mult alături

Min 45 - Cristocea centrează în careu, Sârghi respinge în corner, din fața lui Lemnaru

Min 31 - Mișelăricu centrează cu efect, Veselovsky reține cu ceva emoții

Min 28 - Takacs șutează în forță, dar Simaitis respinge

Min 23 - Filip ia o acțiune pe cont propriu, încearcă să-l dribleze pe Veselovsky, dar goalkeeper-ul clujenilor nu se lasă păcălit

Min 16 - Lemnaru și Cristocea se întrec în ratări în fața porții adverse

Min 13 - Borza pătrunde pe flancul stâng, dar este blocat excelent de Costin

Min 7 - Târnăcop trage în cros de la mare distanță, mingea trece însă alături

Min 5 - Henrique trimite periculos cu capul, Veselovsky boxează

A început partida, dar nu înainte de a se ține un moment de reculegere în memoria lui Alexa Uifăleanu, decedat marți, după o lungă suferință.

Echipele de start:

"U" Cluj: Veselovsky - Ciupe, Abrudan, Ninu, Takacs - Lungu, Bucşa - Târnăcop, Cristocea, Borza - Lemnaru; Rezerve: Niculescu, Szilagyi, Balde, Calcan, Mendy, Ursu, M. Ene; Antrenor: Mihai Teja

Oțelul: Simaitis - Mişelăricu, Sârghi, Costin, Dan. Popescu - Giurgiu, Filip - Cooper, Băjenaru, Vinicius - Henrique; Rezerve: Abraham, Milea, Sipovic, S. Ilie, Alex Zaharia, Astafei, Tudorie; Antrenor: Ewald Lienen

Arbitri: G. Rădulescu (Bucureşti), M. Orbuleţ (Bucreşti), Al. Vodă (Alba Iulia)

abonare newsletter