Sport

„Studenții" vor să îndoaie Oțelul

„Studenții” vor să încheie anul cu o victorie în fața Oțelului. Dacă bate joi seara, „U” va urca până pe locul 15 în clasament.

Universitatea Cluj a uitat să câștige. „Șepcile roșii” nu au adunat niciun punct în ultimele două etape, dar vor să-și ia revanșa în meciul cu Oțelul. „Îmi doresc din suflet să câștigăm și să avem sărbători mai liniștite. Am încercat să dăm maximum și în meciurile cu Pandurii și Petrolul, dar din păcate nu am obținut niciun punct. Oțelul joacă un fotbal mult mai bun în ultimele etape, au un moral bun, dar pe noi ne interesează victoria. Vrem să lăsăm o ultimă impresie foarte bună”, a transmis Mihai Teja, antrenorul universitarilor.

Oțelul vine la Cluj cu un moral foarte bun. Echipa de pe malul Dunării a remizat cu Steaua și a bătut pe Corona Brașov, dar principala grijă a „studenților” e terenul de joc, care nu se prezintă în condiții tocmai bune. „Sunt emoții în ceea ce privește gazonul. Din câte am înțeles acum e acoperit cu o folie protectoare, sperăm să fie în cele mai bune condiții la ora jocului”, a afirmat Teja. „Sper ca terenul să fie dezgheţat, nu ca la Braşov. Acesta nu mai e fotbal. Ne punem cuie ca şi la atletism”, a completat Emil Ninu.


Petiție pentru schimbarea numelui stadionului

„U” a început demersurile pentru schimbarea numelui stadionului Cluj Arena. Dacă cererea va fi aprobată de Consiliul Județean, noua arenă va purta numele fostei legende „Dr. Mircea Luca”. Oficialii clubului vor înainta o solicitare în acest sens către CJ, alături de o petiție semnată de suporterii „șepcilor roșii”. „Am propus Consiliului Județean să schimbăm numele stadionului în „Dr. Mircea Luca”. Vom face și o petiție în acest sens. Ne dorim ca fanii să se poată reidentifica cu deciziile și direcția sportivă a clubului. Am învățat de la tatăl meu, care a jucat 4 ani la „U”, ce înseamnă spiritul «U» Cluj. Mi-a spus că au fost cei mai frumoși patru ani din cariera lui. Mi-aș dori ca tinerii care termină liceul să urmeze și o facultate”, a declarat Vlad Munteanu, administratorul special al clubului „studențesc”. 

Sponsor nou

„U” Cluj a semnat ieri un parteneriat cu o companie de asigurări cu capital 100% românesc. Contractul se întinde pe un an și jumătate, cu opțiune de prelungire. Logo-ul firmei va fi imprimat pe spatele tricoului de joc. „Privim cu încredere spre viitor. «U» este cea mai iubită echipă din regiune. Vrem să ajutăm să revină la spiritul pe care îl știm. Motivul pentru care ne-am alăturat este Vlad Munteanu. El are o mentalitate nemțească, iar nouă românilor ne lipsește această calitate. Alături de Vlad, sperăm să aducem «U» Cluj  pe locul care îl merită. Sunt convins că împreună o să facem suporterii Universității fericiti”, a dezvăluit Viorel Vasile, președintele Safety Broker. „E un parteneriat care ne poate ajuta pe viitor să avem o imagine mai bună. Vrem să creem un mediu de business, să aducem mai mulți sponsori lângă echipă”, a adăugat Vlad Munteanu.


Max Nicu și Cătălin Munteanu, așteptați la Cluj

„Șepcile roșii” și-au făcut și o listă de transferuri. În capul listei figurează mijlocașul lui Dinamo, Cătălin Munteanu, dar și Max Nicu, liber de contract. „Maximilian Nicu este un jucător care are o mentalitate foarte bună şi cred că fotbalul românesc are nevoie de asemenea jucători. Vom încerca să-l aducem la Universitatea, avem nevoie de fotbalişti ca el. Dar Maximilian Nicu nu doreşte să se întoarcă în România fără a avea răspunsurile din Germania pe care le aşteaptă. În ceea ce îl privește pe Cătălin, el e un lider pe teren. Ni-l dorim, dar depinde de situația lui contractuală și cea privată”, a explicat Vlad Munteanu, care crede în salvarea de la retrogradare. „Îmi place Clujul, îmi vine ca o mânușă având în vedere anii pe care i-am petrecut în Germania. Sper să am rezultate cât mai bune în această postură. Am încredere în Mihai Teja și în munca pe care o depune. E mâna mea dreaptă. Ne putem salva de la retrogradare”, a conchis fostul dinamovist.

Ultimele Stiri
abonare newsletter