Sport

„U” Cluj se inspiră după modelul Ajax: „Dorim să ne dezvoltăm și să evoluăm corect”

Marius Popescu, șeful centrului de copii și juniori ai Universității Cluj, a participat la un curs de perfecționare la academia Ajax Amsterdam. Ghid i-a fost George Ogăraru, fostul jucător al clubului olandez.

„Papi” a furat meserie de la fostele glorii ale lui Ajax: Jaap Stam și Dennis Bergkamp. Popescu vrea să implementeze ideologia clubului batav și în rândul viitoarelor staruri ale Universității. „Am participat la un curs de perfecționare în cadrul academiei  Ajax. Tema acestui curs a fost descoperirea și metodologia de antrenament specifice juniorilor, dar și strategiile de promovare a jucătorilor tineri în loturile de seniori. Staff-ul primei echipe este format din Frank de Boer, Dennis Bergkamp, Jaap Stam, precum și alți colaboratori importanți, aici putem enumera pe Brian Ray, Johnny Bosman, toți având rol bine determinat în educarea tinerilor jucători ai academiei și ai echipei a doua”, a dezvăluit Marius Popescu.

Totul e bine pus la punct

Tehnicianul a  dezvăluit și care e ideologia clubului batav. „Un factor important este pregătirea psihologică de specialitate sportivă, pentru a putea forma caractere și personalități puternice, propice fotbalului de mare performanță. În procesul de instruire un rol important îl au și preparatorii fizici și nutriționiștii. De asemenea, copiii un program foarte bine pus la punct. La terminarea orelor, copilul este preluat de un microbuz, servește masa în cadrul academiei, își face temele (ora de engleză impusă de club), participă la antrenamentul propriu zis, după care servește cina și se întoarce acasă cu transportul asigurat de academie”, a explicat „Papi”.


Cum poți intra la academie?

Popescu a detaliat și care sunt principalele calități pe care trebuie să le aibă un copil pentru a fi acceptat la academie: „Tehnică, prezență în joc, viteză și personalitate. Marii jucători ai momentului întrunesc aceste patru calități.

Ultimele Stiri
abonare newsletter