Sport

LPF: „Cluburile din Liga I vor promovarea Rapidului și nu falimentul!"

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, pe site-ul oficial, că toate cele 18 cluburi din Liga I doresc promovarea grupării FC Rapid în primul eşalon pentru recuperarea datoriei de 200.000 de euro din drepturile TV şi nu falimentul acesteia.

"În ceea ce priveşte acţiunea de recuperare a banilor primiţi de către Rapid din drepturile TV, acţiune care a fost propusă şi votată în plenul Adunării Generale extraordinare din 10 decembrie, este de subliniat tocmai dorinţa tuturor participanţilor la întrunire de a avea din nou Rapidul ca partener pe prima scenă fotbalistică, şi nicidecum provocarea falimentului unuia dintre cele mai vechi şi iubite echipe ale României. Atingerea unei astfel de performanţe (n.r. - promovarea în Liga I) ar conduce firesc la recuperarea sumei de 200.000 de euro deja încasate de FC Rapid", se menţionează pe site-ul citat.

Adunarea Generală extraordinară a LPF a stabilit, în şedinţa de marţi, să se adreseze justiţiei pentru recuperarea sumei de 200.000 de euro primită în avans din drepturile TV de FC Rapid, club retrogradat în Liga a II-a în urma deciziei TAS.


"Partea cea mai lungă a discuţiilor a fost legată de modalitatea de împărţire a drepturilor TV rămase ca urmare a retrogradării echipei FC Rapid în Liga a II-a. După mai multe discuţii, s-a stabilit ca suma rămasă, din care se deduce şi suma de 200.000 de euro care a fost achitată în avans clubului Rapid, să fie împărţită în mod egal cluburilor participante la competiţie. De asemenea, s-a stabilit ca diferenţa de 200.000 de euro să fie recuperată de la FC Rapid. S-a mandatat conducerea LPF să întreprindă demersurile legale pentru recuperarea acestei sume de bani. Astfel, se va împuternici un avocat care să înceapă demersurile legale la tribunal pentru a recupera acea sumă. Nu vorbim de înscrierea la masa credală, ci vorbim despre o datorie curentă a clubului Rapid. Şi vom încerca să recuperăm acea datorie în interesul celorlalte cluburi participante la competiţie. Acum nu putem forţa recuperarea celor 200.000 de euro. Se va urma calea justiţiei, iar în calea justiţiei există oricând posibilitatea de a încheia o tranzacţie între părţile aflate în litigiu", anunţa, marţi, secretarul general al LPF, Justin Ştefan, într-o conferinţă de presă.

Pentru ocuparea locului opt în clasamentul Ligii I, ediţia 2012-2013, FC Rapid trebuia să încaseze 1,9 milioane de euro din drepturile TV. Rapid a primit de la LPF un avans de 200.000 de euro din drepturile de televizare pentru sezonul 2013/2014 al Ligii I, însă formaţia giuleşteană a fost retrogradată după două etape disputate în primul eşalon, în urma unei decizii a TAS. Fostul preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir, declara la 17 septembrie, că liga va recupera banii de la Rapid când aceasta va promova în prima divizie.


Din cele 1,9 milioane de euro, aproximativ 840.000, sumă care revine conform grilei unei nou-promovate, au fost direcţionaţi către Concordia Chiajna, echipa care a ocupat din etapa a III-a locul formaţiei Rapid în ediţia 2013-2014 a Ligii I.

Ultimele Stiri
abonare newsletter