Sport

Metamorfoza lui Deac

Ciprian Deac a trimis de trei ori mingea în poarta lui Pogacsics, dar Sebastian Colțescu i-a validat doar două goluri.

Ciprian Deac a intrat într-un con de umbră în acest sezon, dar și-a revenit tocmai cu Săgeata Năvodari. Folosit ca titular, mijlocașul a ținut să-i răsplătească încrederea lui Petre Grigoraș cu două reușite spectaculoase. Prima dată a marcat după ce l-a driblat pe Pogacsics, iar a doua oară a punctat cu o scăriță de la 14 metri! Pe lângă numeroasele ocazii pe care și le-a creat, fotbalistul originar din Dej a mai avut un gol, anulat însă eronat de Sebastian Colțescu. Mingea trimisă de jucătorul feroviar a fost respinsă dincolo de linia porții de Munteanu, dar nici centralul partidei și nici asistentul de pe acea parte nu au sesizat acest amănunt.

„S-au pierdut foarte multe puncte. În pauza de iarnă vom vedea unde s-a greșit, deoarece nu acesta este jocul normal al CFR-ului și nu aceasta este valoarea lotului. Sperăm să ne revenim în retur, pentru că poziția din clasament este una rușinoasă. Și eu am avut o perioadă mai proastă, dar acum cred că mi-am revenit. Am nevoie de meciuri în picioare, doar așa capătă încredere un fotbalist”, a transmis Deac.


„Poate fi un jucător de bază”

A fost pentru prima dată în acest sezon când Deac a cules ropote de aplauze din partea fanilor clujeni. Evoluția mijlocașului l-a impresionat și pe Petre Grigoraș. Tehnicianul speră ca fotbalistul de 27 de ani să revină la forma care l-a consacrat și care i-a adus un transfer la Schalke 04, unul dintre  cele mai puternice cluburi din Germania. „Am făcut schimbări, dar nu știu încă dacă am găsit unsprezecelea ideal. Mai inspirați au fost jucătorii, pentru că până la urmă ei intră pe teren. Mă bucură dubla lui Deac, el a avut o perioadă mai dificilă în ultimul timp, dar poate redeveni un jucător de bază pentru această echipă. Toți jucătorii vor beneficia de șanse egale”, a precizat Grigoraș. „Era normal să fiu criticat, deoarece n-am jucat nimic, sunt conștient că nu mă putea lăuda nimeni. Eu accept realitatea, dar acum sper să am evoluții cât mai bune”, a susținut Deac.

Dorit de Verona

Ciprian Deac a bifat doar 13 meciuri și trei goluri pentru CFR în acest sezon. Cu toate astea, Hellas Verona a înaintat o ofertă pentru mijlocaș. Trupa pregătită de fostul antrenor al „vișiniilor”, Andrea Mandorlini, speră să-și asigure serviciile jucătorului încă din această iarnă. Arpad Paszkany cere însă două milioane de euro, în condițiile în care Schalke deține 40 % din drepturile federative ale clujeanului.


1,6 milioane de euro e cota de piață a lui Ciprian Deac, conform site-ului de specialitate transfermarkt.de.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter