Sport

Tempestini Jr. a cucerit trofeul „Attilio Betega”

Simone Tempestini a câștigat trofeul „Attilio Betega”, iar Florin Tincescu a terminat pe locul patru la clasa R2 la Prealpi Mastershow.

Weekend prolific pentru piloții de la Napoca Rally Academy. Simone Tempestini și Florin Tincescu au făcut spectacol la Prealpi Mastershow. Campionul național la juniori a reușit să câștige trofeul „Attilio Betega”, acordat celor mai buni piloți sub 25 de ani, și a terminat pe locul 6 la general, iar Florin Tincescu s-a clasat pe locul patru la clasa R2. 

Tempestini a testat modelul Skoda Fabia S2000


Stagiul de pregătire pentru sezonul 2014 se desfășoară conform planului pentru juniorii Napoca Rally Academy. Simone Tempestini și Florin Tincescu și-au turat motoarele la maximum în Italia. Desfășurată la Treviso, competiția a fost oportunitatea perfectă pentru Tempestini Jr. să parcurgă primii kilometri în regim de cursă cu modelul Skoda Fabia S2000. După parcurgerea celor patru probe speciale, cu o lungime totală de 34,8 kilometri, Tempestini a terminat pe locul șase la general. Italianul a fost însă cel mai bun pilot cu o mașină S2000. Pilotul Napoca Rally Academy a fost recompensat și cu trofeul Attilio Betega, fiind cel mai bine clasat pilot sub 25 de ani din competiție. „A fost un weekend foarte frumos și distractiv pentru mine. Speciala de la Prealpi Mastershow nu este neapărat cea mai frumoasă probă, dar atmosfera a fost excelentă, foarte mulți spectatori au fost prezenți la această competiție. M-am acomodat cu mașina și începe să-mi placă din ce în ce mai mult. Am avut un ritm bun și cred că asta este cel mai important pentru noi”, a declarat Simone Tempestini.

Tincescu a făcut „cuplu” cu Carmen Poenaru

De cealaltă parte, Florin Tincescu a continuat procesul de acomodare cu modelul Citroen C2 R2 Max. La Prealpi Mastershow, Tincescu a avut-o ca și copilot pe Carmen Poenaru. „Totul a funcționat bine în acest weekend. Am avut o singură problemă la frâne pe cea de-a treia trecere pe probă, dar în rest sunt mulțumit. Au fost multe lucruri noi pentru mine la această etapă, dar încet, încet lucrurile intră în normal”, a precizat Tincescu. Vicecampionul de la Cupa Dacia în 2013 a terminat Prealpi Mastershow pe locul patru la clasa R2.

Juniorii de la Napoca Rally Academy își vor continua pregătirile pentru noul sezon cu o serie de teste și participări la alte competiții. Piloții echipei clujene vor primi astăzi trofeul de campioană ERC Production Cup, în cadrul unei gale care va avea loc la Paris. Trofeul va fi adus miercuri la Cluj, unde va putea fi admirat de iubitorii sportului cu motor.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter