Sport

Silvășan despre meciul cu Târgu-Mureș: „Cine va fi mai puternic mental, va câștiga"

„Studenții” vor să facă uitat eșecul usturător de pe terenul campioanei Asesoft Ploiești (66-73).

„U” BT Mobitelco are o nouă deplasare dificilă în campionat. Formația clujeană întâlnește sâmbătă pe BC Mureș Târgu-Mureș, vicecampioana României. Trupa lui Srecko Sekulovic vine însă după o înfrângere dureroasă în EuroChallenge. Mureșenii au cedat pe final de meci în fața belarușilor de la Tsmoki Minsk, scor (82-84). „Nu știu cât de mult va conta că vor fi obosiți. Se întâlnesc două formații echilibrate. Ei pornesc cu un mic avantaj pentru că joacă acasă. Cred că echipa care va fi cea mai hotărătă și pregătită din punct de vedere mental, va învinge. Ar fi o victorie care ne-ar ajuta foarte mult, am avea mai multă încredere în noi”, a declarat Mihai Silvășan, pentru Monitorul de Cluj.

Martinic, Mladenovic și Ivanovic, cei mai periculoși

Târgu-Mureș a suferit modificări serioase la nivel de lot în acest sezon. Cu toate astea, gruparea mureșeană rămâne la fel de periculoasă, susține Silvășan. „Am făcut un meci foarte slab la Asesoft, am intrat în jocul lor. Nu au fost mai buni, dar noi ne-am propus să jucăm un baschet rapid, de tranziție și nu ne-a reușit. Acum sunt convins că vom avea o altă atitudine. Mureșul e o echipă puternică, cu jucători valoroși pe toate posturile, va fi un meci disputat. Au baschetbaliști periculoși, precum Martinic, care e cel mai bun marcator al lor. Mai sunt Ivanovic și Mladenovic, care fac foarte bine ambele faze. Dar pe noi nu ne interesează jocul lor, trebuie să ne uităm în curtea noastră. Dacă vom fi îndeajuns de concentrați și motivați, vom câștiga”, a dezvăluit căpitanul Universității, unul dintre cei mai buni jucători ai „studenților”: „Încerc de fiecare dată să-mi fac treaba cât mai bine, să ajut echipa”.


Pintea, un antrenor mereu aproape de jucători

„U” BT Mobitelco se află la doar un singur punct în spate de liderul CSU Ploiești. Performanța clujenilor i se datorează în mare parte lui Bobo Pintea, aflat în premieră în postura de antrenor principal. „Bobo e un antrenor profesionist, își face treaba cât mai bine, e mereu alături de jucători. Ne cunoaștem de 12 ani, știu de ce e capabil. Noi, jucătorii mai experimentați, încercăm să-l ajutăm cât putem. Din păcate, lui îi va fi foarte greu în acest sezon, sunt foarte multe echipe valoroase, care au șanse reale la câștigarea titlului. După părerea mea, âe cel mai puternic campionat din ultimii ani, ceea ce e bine pentru baschetul românesc”, a mărturisit Silvășan. „Suntem în grafic. Dacă vom bate la Mureș și acasă cu Steaua, am fi pe un loc care ne-ar permite să privim cu optimism returul”, a conchis veteranul „alb-negrilor”.

Partida BC Mureș Târgu-Mureș - „U” BT Mobitelco se va disputa sâmbătă, de la ora 20.00.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter