Sport

„Tricolorele“ visează la o medalie la CM: „Avem șanse să terminăm cât mai sus"

România visează la o clasare cât mai sus la Campionatul Mondial din Serbia.

Optimismul domină în tabăra „tricolorelor" înaintea debutului la CM din Serbia. Româncele sunt decise să atace primele locuri în grupa D a CM pentru a avea șanse reale de calificare în fazele superioare ale competiției. Jucătoarele pregătite de Gheorghe Tadici au fost repartizate cu Ungaria, Germania, Cehia, Tunisia și Australia. România va debuta la Novi Sad în compania Tunisiei.

„Primul meci și ultimul vor fi decisive pentru calificarea noastră de pe locul trei, pentru că poziția a patra îți dă șanse puține. Cu Tunusia nu o să fie simplu. Le-am văzut și în Franța, au făcut două meciuri foarte bune”, a avertizat Tadici. „Speram din tot sufletul să începem cu dreptul. Primul meci e cel mai important și mai greu. Avem multe debutante la echipă, dar sper să câștigăm cu Tunisia”, a adăugat Cristina Neagu.


Nicio clujeancă în lot

Tadici a deplasat în Serbia un lot de 18 jucătoare, din care face parte și Nicoleta Dincă, fosta handbalistă a Universității Jolidon și actuala componentă a celor de la SCM Craiova. „Avem șanse mari. Suntem optimiști că putem încheia competiția cât mai sus. Avem încredere în forțele proprii, vom da totul ca să terminăm pe un loc fruntaș”, a declarat Dincă pentru Monitorul de Cluj.

Pentru extrema stângă va fi prima participare la un turneu final, după cea de anul trecut de la CE. „Mă simt foarte bine, abia aștept să înceapă competiția. Fiecare jucătoare își dorește să ajungă la un Campionat Mondial, sunt bucuroasă că voi merge și eu. Îmi pare foarte rău că nu a fost convocată nicio jucătoare de la «U» Jolidon. Le cunosc foarte bine, sunt multe handbaliste valoroase acolo. Din păcate, nu eu fac selecția”, a susținut Dincă. „Suntem bucuroși să reprezentăm România. E o mare onoare, o mare cinste. E un eveniment sportiv de mare anvergură. Acest grup a început să funcționeze de anul trecut, dar suntem într-o selecție continuă. Avem zece jucătoare noi, tinere, dornice, care trebuie să ducă ștafeta în următorii ani”, și-a motivat alegerea Gheorghe Tadici, selecționerul României.


Lotul naționalei pentru Campionatul Mondial:

Paula Rădulescu, Alice Ardean Elisei, Mirela Nechita, Gabriela Perianu, Adriana Țăcălie, Ada Nechita, Eliza Buceschi, Aneta Pârvuț, Laura Chiper, Cristina Zamfir, Cristina Neagu, Talida Tolnai, Nicoleta Dincă, Luciana Marin, Georgiana Ciuciulete, Oana Manea, Denisa Dedu, Aurelia Brădeanu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter