Sport

Teja nu e de acord cu programul stabilit de LPF: „Va fi o luptă oarbă”

Mihai Teja critică decizia LPF de a programa și primele două etape din retur în acest an.

„U” Cluj va juca la Petrolul și acasă cu Oțelul Galați, în primele două runde din retur.

Liga Profesionistă de Fotbal a intrat în gura cluburilor din Liga I. Decizia de a programa două etape din retur a stârnit numeroase reacții negative din partea jucătorilor și a tehnicienilor din primul eșalon. Mihai Teja se numără și el printre antrenorii care pun la zid hotârărea LPF, în condițiile în care se anunță ninsori și ger în luna decembrie, iar majoritatea stadioanelor nu dețin sisteme de încălzire. „Terenurile sunt impracticabile, nu se va juca fotbal, o să fie doar o luptă oarbă! Nu se va arăta adevărata valoare a echipelor, cine va fi mai tare din punct de vedere fizic și psihic, va avea de câștigat. E păcat să evaluezi rezultatele și evoluția jucătorilor când joci pe gheață sau zăpadă. Nu e normal”, a tras un semnal de alarmă Teja. „E destul de dificil să jucăm acum, e frig afară, va veni și zăpada, nu prea poți să faci jocuri bune. Cine va avea mai multă forță și va ști să gestioneze situația, va câștiga”, a adăugat Raul Ciupe,


De ce nu vin fanii pe stadion?

Universitatea a fost părăsită de fani în acest sezon. La meciul cu Corona, unul decisiv în lupta pentru salvarea de la retrogradare, doar 1.300 de spectatori au fost prezenți în tribunele Cluj Arena. Raul Ciupe știe însă care sunt motivele care îi țin departe pe fani de echipă. „Rezultatele slabe ale echipei, dar și vremea de afară i-au îndepărtat pe suporteri. Cu aceste două victorii sperăm însă să-i readucem la stadion”, a susținut fundașul „șepcilor”.

„Nu ne interesează egalul, vrem victoria”

Cele două succese cu Viitorul (3-1) și Corona (3-2) le-au redat „studenților” încrederea în forțele proprii. Clujenii țintesc trei puncte și cu FC Brașov, echipă care vine după un egal obținut în fața CFR-ului. „E cel mai dificil duel. Pentru noi contează foarte mult o victorie, pentru că ne așteaptă după aceea două deplasări foarte grele. Plus că, ne dorim să scăpăm din zona retrogradării până de sărbători”, a anunțat Ciupe. „Sperăm ca mâine (astăzi, n.red) să ne continuăm seria pozitivă din ultima perioadă. Nu ne interesează un egal, ne gândim doar la victorie. Băieții sunt pregătiți, vom da 120% pe teren ca să luăm cele trei puncte”, a susținut Teja, care e conștient însă de dificultatea jocului.  


„FC Brașov e o echipă puternică, cu jucători experimentați și cu un atac foarte bun. Buga e cel mai periculos om al lor. E experimentat, a jucat și în străinătate, are calități foarte bune și viziune a jocului, dar mai sunt și Cristea și Surdu. Ar fi extraordinar să câștigăm, m-aș bucura pentru jucători, fani și conducere, care își doresc foarte mult să avem rezultate. Dacă am învinge, ne-am demonstra, în primul rând, nouă că putem mult mai mult”, a subliniat tehnicianul „alb-negrilor”.

Participă la dezvelirea statuii lui Mircea Luca

Jucătorii și staff-ul Universității vor participa la dezvelirea statuii lui Mircea Luca, eveniment care va avea loc în 1 decembrie, de la ora 13.00. „Vom participa la ceremonie. E un moment binevenit , aveam nevoie de acest lucru pentru a-i uni pe suporteri, care în ultima vreme au fost dezbinați”, a afirmat Ciupe.

Ultimele Stiri
abonare newsletter