Sport

Luptă în familie la Sibiu Rally Show! Simone Tempestini, învins de tatăl său, Marco

Marco Tempestini și-a adjudecat prima poziție la finele Sibiu Rally Show, după o finală extrem de disputată cu fiul său, Simone, la clasa mașinilor cu tracțiune integrală.

Piloții de la Napoca Rally Academy au făcut legea la Sibiu Rally Show. Bogdan Marișca, Marco Tempestini, Simone Tempestini și Danny Ungur au luat startul la clasa mașinilor cu tracțiune integrală, în timp ce Vlad Cosma și Florin Tincescu au luat startul atât în Cupa Dacia, cât și la două roți motrice, respectiv 4WD.

Vlad Cosma și Florin Tincescu au început perfect primul tur la Cupa Dacia, asigurându-și, fără emoție, calificarea în sferturile de finală. Primul a avut un parcurs impecabil până în semifinală, unde a fost nevoit să abandoneze din cauza unor probleme tehnice. „Am avut ghinion, pentru că am fost cel mai rapid până în această fază a competiției și puteam câștiga duelul cu Aaron Burkart. În final, am decis să mă retrag, pentru că nu mai avea sens să continuăm fără nicio șansă la victorie”, a declarat dezamăgit Cosma. De cealaltă parte, Tincescu s-a oprit în manșa a doua, după ce a ieșit în decor. „Nu a fost tocmai finalul de sezon pe care mi l-am dorit. Am lovit mai întâi un bolovan, după care nu am reușit să rămân pe trasa ideală și am lovit și stâlpul podului. Mi-ar fi plăcut să mă lupt până la final pentru victorie, dar am trecut deja peste acest incident și am început pregătirea pentru sezonul 2014”, a declarat Tincescu, vicecampion la Cupa Dacia în Campionatul Național de Raliuri 2013.


Cosma, victorie la clasa mașinilor cu tracțiune pe două roți

Cosma și-a luat însă revanșa în competiția dedicată mașinilor cu tracțiune pe două roți. În finală, Vlad l-a învins pe Alex Filip cu 2-0 și a fost primul pilot de la NRA care s-a impus la Sibiu Rally Show 2013. „Mi-a plăcut să pilotez din nou modelul C2 R2 Max cu care am mers în Campionatul Național. Îmi doream să termin sezonul cu un rezultat bun și mă bucur că am obținut această victorie la Sibiu Rally Show. După acest succes obiectivul meu este să mă pregătesc cât mai bine pentru sezonul viitor”, a mărturisit Cosma.

Marișca, final prematur

Lupta la clasa mașinilor cu tracțiune integrală a fost una extrem de disputată. După primul tur al competiției, Marco Tempestini a fost cel mai rapid, iar Danny Ungur și Simone Tempestini au terminat pe locurile trei și patru, ceea ce le-a asigurat prezența în sferturile de finală. Bogdan Marișca a avut însă ghinion. Acesta a derapat pe un viraj lent, a agâțat un șleau și s-a răsturnat la viteză mică. „Din păcate, pentru noi Sibiu Rally Show s-a terminat în prima fază a competiției. A fost o atmosferă excelentă și chiar dacă în joc nu a fost miza unui titlu național, toata lumea a mers la limită și asta a însemnat spectacol pentru suporteri”, a precizat Marișca.


Și în sferturi, piloții de la NRA s-au impus fără probleme. Marco și Simone au terminat pe primele două poziții, iar Ungur și-a asigurat și el prezența în semifinale cu cel de-al patrulea timp. Drumul campionului la clasa 11 în 2013 s-a oprit însă în penultimul act, fiind învins de Marco Tempestini cu scorul de 2-0. „A fost un spectacol total. Mi-ar fi plăcut ca podiumul de la 4WD să fie complet ocupat de piloții de la Napoca Rally Academy, dar oricum a fost un final de sezon excelent pentru toată echipa. Sper ca anul viitor să fie la fel de bun ca 2013”, a afirmat Ungur.

Lupta s-a mutat în familie

În cea de-a doua semifinală, Simone Tempestini a reușit să câștige, tot cu 2-0, duelul direct cu Sebastian Barbu și a ajuns în marea finala împreună cu attăl său. Desfășurată pe noapte, finala Sibiu Rally Show a fost una extrem de tensionată. Marco Tempestini a câștigat primul duel, dar Simone a reuști să egaleze situația. În runda decisivă s-a impus însă Marco. „A fost o zi frumoasă și interesantă. A fost un duel în familie și mi-am dat seama că nu mai am multe posibilități să-l câștig pe viitor, așa că mă bucur că am câștigat aici. Simone a crescut foarte mult anul acesta și merge din ce în ce mai tare, ceea ce s-a văzut și aici. El este acum viitorul”, a subliniat Marco Tempestini. „A fost o atmosferă fantastică și o luptă incredibilă până la final. Sunt foarte mulțumit de toată evoluția mea în acest sezon și privesc cu încredere în viitor. Mulțumesc tuturor celor care m-au susținut în acest an și de abia aștept să înceapă sezonul 2014”, a completat Simone Tempestini.

Ultimele Stiri
abonare newsletter