Sport

Gură de oxigen! "U" Cluj - Corona Brașov 3-2

„Șepcile roșii” au luat o opțiune serioasă în lupta pentru menținerea în Liga I, după victoria în fața „lanternei roșii”, Corona Brașov, scor 3-2.

Corona a avut un început de partidă mai entuziast, dar fără a-și crea vreo ocazie importantă la poarta lui Veselovsky. Aflați cu cuțitul la os, „studenții” s-au trezit la timp din letargie. Lemnaru a testat primul buturile apărate de Dănălache, dar a trimis alături din 10 metri ('18). Atacantul Universității și-a luat însă revanșa în faza imediat următoare, când a executat impecabil lovitura de pedeapsă obținută de Borza ('22). Avantajul „șepcilor” a durat doar două minute. Găsit liber în careu, Sergiu Buș l-a executat cu sânge rece pe Veselovsky, cu un șut în forță pe centrul porții ('24).

Borza, la a treia reușită în acest sezon

Golul oaspeților nu i-a demoralizat însă pe elevii lui Mihai Teja. Aflat la limita ofsaid-ului, Borza a profitat de degringolada din defensiva brașovenilor și a împins balonul în poartă, printre picioarele lui Dănălache ('27). După reușita lui Borza, clujenii au făcut pasul înapoi, lucru care era să-i coste scump. Buș putea realiza dubla, dar a trimis paralel cu poarta, după o greșeală a lui Veselovsky, care a scăpat balonul din mâini ('34). În secvența următoare, brașovenii au solicitat un penalty la Vranjkovic, care s-a ciocnit cu Abrudan, dar Bârsan a lăsat jocul să continue ('36).


Universitarii au încheiat în corzi prima repriză. Trupa lui Ionel Gane și-a exercitat presiunea la poarta adversă, însă fără vreun efect pe tabelă. Clujenii au rezistat eroic asaltului broșovean și au plecat la cabine în avantaj.

Lemnaru, decisiv din nou

Corona a căutat golul egalizator și după pauză. Buș a ratat însă șansa de a-i readuce pe brașoveni în joc, după ce fost blocat excelent de Veselovsky, la marginea careului de 16 metri ('50). Cum ocaziile se răzbună, Universitatea a dat lovitura pe contraatac. Ciupe i-a așezat perfect mingea pe cap lui Lemnaru, care a trimis imparabil din 7 metri ('53). Borza putea risipi orice emoție pentru „șepci” dacă reușea să-l învingă pe Dănălache din doar câțiva metri ('60)


Final de meci electrizant

Finalul de meci a fost unul dramatic. Buș a redus din diferență în minutul 85, printr-un penalty obținut tot de el. Trei minute mai târziu, Lemnaru avea să rateze tot de la punctul cu var, fiind ghicit de Dănălache. În prelungiri, Mendy l-a bruscat în careu pe Miranda, dar Bârsan a evitat să mai acorde încă un penalty.

„U” Cluj a bifat astfel a doua victorie din acest sezon și a urcat până pe locul 16 în clasament, la egalitate de puncte (10) cu Viitorul Constanța.


Echipele de start:

„U” Cluj: Veselovsky – Ciupe, Ninu, Abrudan, Mendy – Bucșa, Cristocea ('76 Balde) – Rilke ('63 Târnăcop), Calcan ('46 Kovacs), Borza – Lemnaru

Corona: Dănălache – Martac, Tudose, Damian, Burlacu – Neacșa ('72 Popa), Dâlbea, Vranjkovic, Braganca ('82 Miranda) – Coman, Buș


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter