Sport

Mircea Cenan, fost lider de galerie al lui "U": „S-a ales praful după ce m-am retras din peluză!”

Fostul lider al galeriei Universității Cluj explică absența fanilor la meciurile “șepcilor roșii”. Mircea Cenan îi acuză pe suporteri că sunt alături de echipă doar în momentele sale de glorie.

Sursa foto: www.numaiu.ro Sursa foto: www.numaiu.ro

Universitatea Cluj a fost părăsită de fani. Problemele financiare ale clubului, dar și lipsa rezultatelor i-au îndepărtat pe suporteri de echipă.

Într-un top al numărului de spectatori prezenți pe stadion, clubul „studențesc” se situează abia pe poziția a șaptea, cu o medie de 4.214 spectatori / meci. Surprinzător, rivala din Gruia ocupă un loc mai sus în acest clasament, cu o medie de 4.286 fani / meci.


Mircea Cenan, unul dintre foștii lideri ai galeriei Universității, știe care sunt cauzele care au dus la scăderea numărului de spectatori la meciurile „șepcilor” de pe teren propriu. „Au plecat, pentru că a apărut un nou gen de suporteri, strânşi într-un grup de oameni în etate, profesori onorabili, dar pe care nu i-a văzut nimeni până acum pe stadion. Unde aţi fost, fraţilor, în divizia C? Unde aţi fost în divizia B, unde aţi fost la promovare, că nu v-a văzut nimeni! Despre mine poate să zică cine, ce vrea, că am fost huligan, că m-am bătut cu alţii, dar aşa au fost vremurile atunci, iar eu am făcut astea ca să apăr identitatea lui «U» într-o vreme când toate erau împotriva clubului. Am făcut-o de multe ori în stradă şi nu mi-e ruşine, sufletul meu a fost curat, pentru că m-am luptat pentru «U» şi aşa am devenit respectaţi noi, ca galerie, în toată ţara. Iar «U» a mers mai departe cu noi în spate şi a trecut mai uşor de colţii care vroiau să o sfâşie peste tot! Dar unde erau atunci oamenii ăştia care acum învrăjbesc U-ist contra U-ist, de ajunge lumea să-şi scoată ochii în tribună? Erau departe de «U»,  au venit acum dirijaţi să împăştie grupul şi în mare parte au reuşit”, a declarat Cenan într-un interviu acordat site-ului www.numaiu.ro.

„Sunt fani care au vrut să omoare «U»”

Mircea Cenan a continuat cu acuzele la adresa fanilor. Fostul lider al „șepcilor” susține că sunt suporteri care au dorit falimentul Universității! „Eu m-am retras de doi ani, între timp s-a ales praful, dar nu poate să spună cineva că sunt vinovat de haosul de acolo. Nu a apărut un lider care să se impună şi care să unească oamenii, să-i ţină la un loc pe toţi, cu bune şi rele. Nu e ca în cartier, eu vin din cartier şi spun că acolo funcţionează legea străzii, pumnul câştigă întotdeauna. În peluză, în schimb, unde sunt copii, studenţi, bătăuşi, profesori sau doctori la un loc, e nevoie de unitate, trebuie să-i faci pe oamenii ăia să vorbească pe o singură limbă pentru ca grupul să aibă forţă. Tot timpul au fost lupte în peluză, dar am ştiut să ţin lucrurile în frâu. Acum ele au scăpat de sub control şi asta e rău în primul rând pentru «U». Sunt printre ei oameni care au vrut să omoare «U», să omoare societatea la care Walter este patron, pentru ca Walter şi Mărginean să devină groparii Universităţii! Pentru mine, suporterii care au luat bani de la clasa politică nu mai sunt suporteri, ei devin vulnerabili şi se transformă în instrumente în mâna altora!”, a susținut Mircea Cenan.


 „ Cei care ar trebui să fie fraţi sunt acum duşmani. Oamenii nu mai vin la meciuri cu bucurie în suflet că sunt lângă «U», vin cu teamă şi se uită urât la vecin de parcă e o pedeapsă prezenţa lui pe stadion”, Mircea Cenan, fost lider de galerie al lui «U»

Ultimele Stiri
abonare newsletter