Sport

Echipele calificate la Cupa Mondială din 2014

Se cunosc 31 din cele 32 de echipe calificate la Cupa Mondială de fotbal care va avea loc anul viitor, între 12 iunie și 13 iulie, în Brazilia, după ce Mexicul a obținut miercuri biletul în fața Noii Zeelande.

Echipele calificate la Cupa Mondială din 2014 Echipele calificate la Cupa Mondială din 2014

Ultima echipă calificată va fi probabil Uruguayul, care a surclasat Iordania cu scorul de 5-0 în deplasare în prima manșă a barajului intercontinental, iar miercuri (joi — 01,00, ora României) va juca manșa secundă pe teren propriu.

Echipele calificate:

EUROPA: Olanda, Italia, Belgia, Elveția, Germania, Spania, Anglia, Rusia, Bosnia, Grecia, Croația, Portugalia, Franța.


ASIA: Japonia, Australia, Iran, Coreea de Sud.

AMERICA DE SUD: Brazilia (țara gazdă), Argentina, Columbia, Chile, Ecuador.


CONCACAF: SUA, Costa Rica, Honduras, Mexic.

AFRICA: Nigeria, Cote d'Ivoire, Camerun, Ghana, Algeria


Comitetul de organizare al CM 2014 va stabili pe 3 decembrie, în localitatea Costa de Sauipe, felul cum vor arăta ultimele trei urne în vederea tragerii la sorți ce va avea loc pe 6 decembrie.

Situația celor opt capi de serie este deja cunoscută. FIFA a stabilit luna trecută că urna capilor de serie va cuprinde Brazilia, țara gazdă, și cele mai bine șapte clasate naționale din clasamentul FIFA de pe 17 octombrie, Spania, Germania, Argentina, Columbia, Belgia și Elveția, precum și Uruguayul, care în mod logic ar trebui să se califice după returul barajului cu Iordania, învinsă cu 5-0 în manșa întâi. FIFA a precizat totuși că dacă se califică Iordania, atunci Olanda (1.135,95 puncte în clasamentul de pe 17 octombrie) ar completa urna capilor de serie, devansând cu puțin Italia (1.135,61 puncte), potrivit Agerpres.

Etichete: cupa mondiala
Ultimele Stiri
abonare newsletter