Sport

Niculae: „Am pierdut un meci, dar războiul continuă!”

Învinși cu 1-3 la Atena,”tricolorii” anunță în cor că vor face tot posibilul să obțină calificarea la CM din Brazilia.

Peste 50.000 de fani sunt așteptați marți pe Național Arena pentru a susține România la meciul cu Grecia, vital pentru accederea la CM din 2014.

“Tricolorii” nu dezarmează. Învinși cu 1-3 în manșa tur, românii speră încă la o calificare la turneul final de la Rio. Pentru a obține biletele către Brazilia, jucătorii lui Victor Pițurcă sunt condamnați însă la o victorie cu 2-0 în fața elenilor. Marius Niculae cunoaște rețeta care ne poate aduce calificarea mult dorită. “Atmosfera e dezamăgitoare din cauza rezultatului. Am pierdut un meci, dar războiul continuă! Putem să întoarcem rezultatul, diferența nu este una mare, dar avem nevoie și de ajutorul publicului. Sper să fie atmosfera care a fost cu Ungaria, acasă. Grecia nu este Portugalia sau Croația, care să aibă jucători să facă diferență. Ei au un grup unit, care i-a ajutat să obțină rezultate. Băieții sunt concentrați, dornici de revanșă, la Atena a fost un accident! Totuși, publicul din București nu prea are răbdare, trebuie să ne luptăm și cu huiduielile din tribune. Cu toții suntem foarte concentrați, nu avem voie să primim gol și să marcăm. Publicul trebuie să aibă mai multă răbdare. Se joacă o calificare pentru o generație! Absolut toți jucătorii știu importanța acestui joc”, a transmis Niculae, care a privit de pe banca de rezerve eșecul usturător de la Atena.


Se tem de arbitraj

La insuccesul “tricolorilor” de la Atena a contribuit și brigada de arbitrii, condusă de portughezul Pedro Proenca. Centralul partidei a validat primul gol al grecilor, marcat însă din ofsaid de Mitroglou (’14). Manșa retur i-a fost încredințată unei brigăzi din Serbia, care îl va avea la centru pe Milorad Mazic. Acesta va fi ajutat de Milovan Ristic și Dalibor Djurdjevic (asistenți), în vreme ce arbitru de rezervă va fi Bosko Jovanetic. “Grecia are și puncte slabe, trebuie să fim optimiști. În meciul tur, ei ne-au dominat la dueluri, cam în proporție de 70%. Cred că aici s-a făcut diferența. Mitroglou nu are calități deosebite, dar este cel mai în formă atacant din Europa, este un fotbalist de careu.  Sper ca arbitrul sârb să fie corect, nu avem nevoie de avantaje”, a afirmat atacantul naționalei.

Opt suporteri români, arestați la Atena

Opt dintre fanii români care au făcut deplasarea în Grecia au fost reţinuţi, vineri, pentru deţinerea de torţe şi fumigene, interzise de legile elene. Aceștia au fost condamnați la cinci luni cu suspendare, dar au făcut apel la hotărărea judecătorească. Suporterii se află în continuare în arest.


 

Etichete: romania-grecia
abonare newsletter