Sport

Grecia – România, meciul unei națiuni!

“Tricolorii” sunt încrezători că pot obține un rezultat pozitiv la Atena, care să le sporească șansele de calificare la Cupa Mondială din 2014.

15 ani au trecut de la ultima prezență a României la un Campionat Mondial. Atunci, “tricolorii” s-au oprit în optimi, fiind eliminați de Croația printr-un gol marcat de Davor Suker. Românii visează însă la un nou turneu final. Calificați cu mult noroc la baraj, elevii lui Victor Pițurcă vor să fructifice din plin de șansa oferită. „Suntem concentrați. Știm ce meciuri ne așteaptă și ne dorim să ne calificăm la CM”, este optimist Alexandru Maxim, vedeta lui Stuttgart.

Piți, precut

Selecționerul României nu se culcă însă pe o ureche. Pițurcă speră ca miza jocului să nu-i copleșească pe „tricolori”. „Le-am cerut jucătorilor să fie calmi, să se pregătească normal, liniștiți, să intre pe teren cu acea liniște care să le facă și plăcere. Sunt două jocuri capitale pentru Mondiale, știm că toată lumea își dorește acest lucru, dar nu vreau să se creeze presiune asupra jucătorilor, pentru că fotbalul este doar un joc”, a avertizat Piți.


Santos: “Nimeni nu joacă la egal”

Fernando Santos și-a luat și el măsuri de precauție înaintea dublei cu România. Selecționerul elenilor și-a făcut minuțios temele despre reprezentativa noastră. “Am studiat bine adversarul, jucătorii noştri ştiu lucrurile pe care trebuie să le exploateze. România este o echipă puternică şi ne aşteaptă o confruntare dificilă. Niciuna dintre echipe nu va juca la egal. Probabil România se va axa pe defensivă şi va încerca să ne surprindă pe contraatac. Şi noi vom încerca să-i surprindem și să câştigăm”, a afirmat portughezul.

Chiricheș out, Tătărușanu apt

România va avea o misiune infernală la Atena. Căpitanul naționalei, Vlad Chiricheș, s-a accidentat și va urmări doar din tribune partida de mâine seară. În schimb, Pițurcă va putea conta pe Ciprian Tătărușanu, care s-a recuperat complet după problemele avute la spate. “Chiricheș este o pierdere grea pentru echipa României, e un jucător valoros.  Dar cu tot respectul pentru România, am încredere nelimitată în jucătorii mei. Sunt optimist că noi ne vom califica”, este mesajul de luptă al lui Fernando Santos.


3.500 de români la Atena

“Tricolorii” vor avea parte la Atena și de sprijinul fanilor echipei naționale. Pe lângă cele 1.700 de bilete alocate de greci, jucătorii lui Victor Pițurcă vor fi susținuți și de românii stabiliți în Grecia, care promit să facă o atmosferă incandescentă în sectorul rezervat galeriei oaspete.  În jur de 3.500 de fani români sunt așteptați pe arena “Georgios Karaiskakis” din Pireu.

 


Echipa probabilă a României: Tătărușanu – Mățel, Gardoș, Goian, Raț - Bourceanu, Lazăr – Stancu, Maxim, Tănase - Marica

Ultimele Stiri
abonare newsletter