Sport

Cristiano Ronaldo, marele favorit al britanicilor la Balonului de Aur

Cristiano Ronaldo, atacantul echipei spaniole de fotbal Real Madrid, este principalul favorit la câștigarea trofeului Balonul de Aur în acest an, conform unui sondaj realizat în rândul suporterilor britanici.

Ancheta, efectuată de către postul de televiziune Sky Sports pe pagina sa de internet, a relevat faptul că 84 la sută dintre fanii britanici îl văd pe jucătorul lusitan drept câștigător al titlului de cel mai bun fotbalist al lumii, atribuit de FIFA împreună cu revista France Football și care în ultimii patru ani a revenit argentinianului Lionel Messi. Jucătorul lui FC Barcelona se află pe locul secund în preferințele iubitorilor fotbalului din insula britanică, acumulând doar 8 la sută din voturi, în timp ce internaționalul francez Franck Ribery, jucătorul campioanei Germaniei și a Europei, ocupă poziția a treia, cu 6 la sută din voturi, conform Agerpres.

În total, 8.770 de britanici au votat în favoarea lui Cristiano Ronaldo, în timp ce 840 l-au preferat pe Lionel Messi, însă rezultatul poate fi pus în principal pe seama popularității de care se bucură în continuare portughezul, fost jucător al campioanei Angliei, Mancheser United.
Internaționalul lusitan a ieșit câștigător și în ancheta ziarului suedez Expressen Sport, cu 56,1 la sută din voturile internauților, reușind să-l devanseze pe Zlatan Ibrahimovic, atacantul lui Paris Saint-Germain, care a obținut doar 43,9 la sută din voturile conaționalilor săi.


În condițiile în care Lionel Messi s-a confruntat cu o serie de accidentări de la debutul acestui sezon, care l-au împiedicat să joace la capacitatea sa maximă, Cristiano Ronaldo are mari șanse să-și treacă în palmares pentru a doua oară Balonul de Aur, trofeu pe care l-a mai câștigat în 2008, în perioada în care evolua pentru Manchester United.

abonare newsletter