Sport

Un fotbalist a depus plângere pentru şantaj după un meci trucat

Fundaşul austriac al echipei Grodig, Dominique Taboga (29 de ani), a depus plângere pentru şantaj după un meci trucat, a anunţat, marţi, directorul sportiv al clubului, Christian Haas.

"A fost ceva total neaşteptat, suntem şocaţi. Taboga a cerut să discutăm, apoi ne-a spus că a fost şantajat de mafia pariurilor sportive din cauza unui meci trucat", a declarat Christian Haas pentru agenţia germană SID.

Jucătorul a depus plângere luni, a precizat directorul sportiv, informează AFP.


Parchetul din Salzburg, care anchetează cazul, a anunţat că trei persoane au fost arestate. "Printre ele se află un fost jucător de primă divizie. Cele trei persoane se află în prezent în detenţie şi nu au fost încă transferate la închisoare din Salzburg. Interogatoriile nu s-au încheiat", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului, Marcus Neher.

Site-ul publicaţiei Kronen Zeitung susţine, evocând surse din poliţie, că fostul internaţional austriac Sanel Kuljic (36 de ani, 20 selecţii) ar fi printre presupuşii şantajişti, conform Mediafax.


Potrivit acestui site, Taboga, după ce a recunoscut într-un material video, sub ameninţarea armei, că a participat la manipularea unui meci, ar fi dat 87.000 de euro persoanelor care îl şantajau. Marţi dimineaţă, în momentul în care Taboga trebuia să dea încă 3.000 de euro, unitatea specială de intervenţie Cobra le aştepta pe cele trei persoane bănuite de şantaj.

"Din cauza unei anchete în curs, nu putem face nicijn comentariu", a anunţat Parchetul.


Grödig, localitate de 7.000 de locuitori, a promovat în prima ligă la finalul sezonului 2012-13. Echipa ocupă în prezent locul cinci, cu 15 puncte.

Etichete: plangere santaj fotbal
Ultimele Stiri
abonare newsletter