Sport

România participă la toate probele Campionatului Europen de gimnastică aerobică

România participă la a 8-a ediție a Campionatelor Europene de gimnastică aerobică, competiție găzduită între 7 și 10 noiembrie de localitatea franceză Arques, cu o delegație de 11 sportivi în competiția seniorilor și cu 7 la juniori, înscriși în toate probele din program, cu excepția celei de grup la juniori.

În competiția seniorilor, la care s-au înscris sportivi din 21 de țări, iar gimnaștii români participă la următoarele probe: Mircea Zamfir și Cristian Iordan (individual masculin), Bianca Becze și Corina Constantin (individual feminin), Andreea Bogati/Valentin Mavrodineanu și Bianca Becze/Marius Petrușe (perechi mixte), Anca Surdu/Corina Constantin/Andreea Bogati și Marius Gavriloaie/Marius Petrușe/Cristian Iordan (trio), Anca Surdu/Corina Constantin/Andreea Bogati/Bianca Becze/Cristina Deac (grup).

Lotul de seniori este condus de antrenorii Mircea Brînzea și Mariana Mezei.


La competiția juniorilor sunt înscriși 100 sportivi din 20 de țări, iar România concurează cu următorii gimnaști: Alina Radu și Lavinia Panaete (individual feminin), Lucian Săvulescu (individual masculin), Bianca Gorgovan/Lucian Săvulescu (perechi mixte), Bianca Gorgovan/Alina Radu/Lavinia Panaete și Daciana Enache/Andreea Drenea/Ioana Darie (trio).

Antrenorul lotului de juniori este Ramona Iovan, iar delegația română este condusă de Maria Fumea.


În afara concursului oficial vor figura și două noi probe în program: Aerobic Step și Aerobic Dance.

La Europenele de aerobic din 2011, de la București, gimnaștii români au cucerit 2 medalii de aur la individual feminin și trio masculin, un argint la grup și un bronz la individual feminin în competiția seniorilor, iar la juniori 2 medalii de aur la trio feminin și grup, un argint la individual feminin, un bronz la individual masculin.


Competiția continentală începe joi 7 noiembrie, cu calificări la Aerobic Step și Aerobic Dance. Vineri, 8 noiembrie, au loc finalele la Aerobic Step și Aerobic Dance, dar și calificări în competiția juniorilor. Sâmbătă au loc calificări la seniori, iar duminică sunt programate finalele la juniori și seniori.

Ultimele Stiri
abonare newsletter