Sport

Federaţia din Bosnia, suspendată de FIFA şi UEFA

<p />Federaţia de fotbal din Bosnia-Herţegovina (NSBiH) a fost suspendată vineri, “până la noi ordine”, de către FIFA şi UEFA, care reproşează forului de la Sarajevo că nu a adoptat un nou statut conform recomandărilor lor, au anunţat celor două organizaţii.


Federaţia bosniacă a respins marţi cererea FIFA şi UEFA de a-şi modifica statutul, pentru a putea fi condusă de un singur preşedinte, şi nu în baza unei preşedinţii tripartite compusă pe baze etnice, aşa cum se întâmplă în prezent.

Ultimatumul dat de FIFA şi UEFA pentru efectuarea schimbării de statut a expirat la 31 martie, astfel că federaţia bosniacă a fost suspendată în mod automat de către cele două foruri internaţionale începând cu 1 aprilie.

În aceste condiţii, selecţionata Bosniei riscă să fie exclusă din preliminariile Campionatului European de fotbal 2012, în care face parte din aceeaşi grupă (D) cu România. Cele două echipe s-au întâlnit sâmbătă, la Zenica, iar bosniacii s-au impus cu scorul de 2-1, meciul retur fiind programat pe 3 iunie, în România. Patru zile mai târziu, pe 7 iunie, Bosnia ar urma să primească vizita Albaniei, însă cele două jocuri se vor disputa doar dacă federaţia de la Sarajevo îşi va schimba poziţia şi va decide să respecte cerinţele FIFA şi UEFA până la meciul retur cu România.


 

abonare newsletter