Sport

Organizaţia antirasistă Kick It Out cere suspendarea arbitrului Ovidiu Haţegan

Arbitrul român nu ar fi luat măsuri după ce fanii ruşi au scandat lozinci împotriva mijlocaşului de culoare al formaţiei engleze Yaya Toure.

Organizaţia antirasistă Kick It Out solicită UEFA ca Ovidiu Haţegan, centralul partidei ŢSKA Moscova - Manchester City, scor 1-2, să nu mai arbitreze pentru că nu a luat măsuri după ce fanii ruşi au scandat lozinci împotriva mijlocaşului de culoare al formaţiei engleze Yaya Toure, informează BBC.

Preşedintele organizaţiei, lordul Herman Ouseley a cerut UEFA suspendarea lui Haţegan, pentru că acesta „nu şi-a făcut datoria”.


Totuşi, ŢSKA Moscova s-a arătat surprinsă şi dezamăgită de acuzele formulate de Toure, potrivit BBC.

„După ce am studiat cu atenţie imaginile video, nu am găsit nicio insultă rasistă venită din partea fanilor echipei ŢSKA. De multe ori, în special când oaspeţii atacau, fanii au huiduit pentru a pune presiune pe jucătorii formaţiei rivale, dar fără a aduce atingere rasei lor. În particular, asta s-a întâmplat cu Alvaro Negredo şi Edin Dzeko. De ce mijlocaşul ivorian a înţeles că totul era un atac îndreptat împotriva sa nu ne este clar”, se arată într-un comunicat al clubului din Moscova.


ŢSKA a adăugat că gruparea nu a fost niciodată sancţionată pentru abuz rasist în timp ce participa în competiţiile europene, iar clubul va continua să lupte împotriva rasismului.

UEFA așteaptă rapoartele


Directorul de comunicare al UEFA, David Farrelly, a afirmat că forul continental aşteaptă rapoartele arbitrilor şi observatorilor. „Aşteptăm rapoartele de la arbitru şi delegatul de meci, deoarece ei sunt ochii şi urechile noastre la o partidă”, a precizat Farrelly.

BBC notează că arbitrul român Haţegan este pe lista FIFA din 2008 şi a condus la centru un meci în urma căruia fanii echipei Lazio Roma au fost găsiţi vinovaţi de rasism împotriva jucătorilor formaţiei Tottenham Hotspur în sezonul trecut al Ligii Europa.


Ce spune regulamentul?

Organizaţia jucătorilor profesionişti FIFPro, prin vocea preşedintelui Bobby Barnes, s-a arătat dezamăgită că oficialii partidei nu au implementat protocolul stabilit în urma incidentului cu Toure.

„Jucătorul a făcut ce trebuia, l-a informat pe arbitru şi se aştepta, pe bună dreptate, ca acesta să discute cu ofiţerul de securitate. Protocolul stabileşte ca ofiţerul de securitate să facă un anunţ la staţia de amplificare a stadionului prin care să-i informeze pe fani că în cazul în care scandările nu se opresc, meciul va fi întrerupt”, a precizat Barnes.

Etichete: uefa
Ultimele Stiri
abonare newsletter