Sport

Victorii pentru naționalele de juniori

Naţionala U-19 a României a obţinut miercuri calificarea la Turneul de Elită, ultima fază a preliminariilor înaintea Campionatului European din 2014. Deasemenea, România U-21 a câștigat cu 1-0 în Irlanda.

Echipa U-19 a României a câștigat grupa a 2-a de calificare la Euro 2014, după o victorie și două remize. Meciurile din grupa României s-au desfășurat în Polonia. Elevii lui Ștefan Iovan au remizat joi, 1-1 cu Armenia, iar sâmbătă s-au impus în fața Lituaniei, astfel că soarta calificării trebuia decisă în meciul de azi cu țara gazdă, Polonia. Micii „tricolori“ au reușit să deschidă scorul încă din minutul 4, făcându-și astfel mult mai ușor meciul. Marcatorul golului este Mihai Bălașa, fotbalist legitimat la echipa de juniori a clubului italian AS Roma, unde a ajuns de la Viitorul Constanța. Gazdele au reușit să egaleze cu 10 minute înainte de pauză, dar românii au reușit să se apere foarte bine în repriza secundă și să țină de rezultat. Finalul a fost unul încins și s-a lăsat cu eliminare lui Vlad Marin.

În urma acestor rezultate, România a câștigat grupa a 2-a de calificare și va evolua în ultima fază a preliminariilor pentru Euro 2014, Turul de Elită. La acest ultim tur vor participa 28 de echipe, împărţite în câte patru grupe. Meciurile se vor disputa în primăvara anului 2014, iar cele şapte câştigătoare ale grupelor vor evolua la turneul final. Campionatul European U-19, ediția 2014 se va disputa în Ungaria, țară a cărei echipă este calificată din oficiu, datorită statului de gazdă.


Și echipa națională U-21 a România a obținut ieri un succes important. Băieții pregătiți de Bogdan Stelea s-au impus în meciul din deplasare cu Irlanda, tot cu 1-0, prin reușita rapidistului Mădălin Martin. „Tricolorii“ U-21 au revenit astfel în lupta pentru calificarea la Euro 2015, după ce în primele meciuri au reușit doar o remiză rușinoasă, 2-2 cu insulele Feroe, o altă remiză pe teren propriu cu Irlanda,0-0, și au fost învinși în Muntenegru, 2-3. Elevii lui Bogdan Stelea ocupă locul 3 în grupa 6, în urma echipelor Germaniei și Muntenegru.

Caseta tehnică U-19

Polonia U19 - România U19 1-1
Marcatori: Stolarski 35 / Bălaşa 4
Polonia: Pogorzelec - Stepinski, Horoszkiewicz, Wlodarczyk, Klemenz - Tomasiewicz, Stolarski - Jagiello, Frankowski, Formella (77 Angielski) - Kowalczyk (60 Przybylski)
România: Cojocaru - Hodorogea, Băjan, Bălaşa, Tîrnovan (85 Popadiuc) - Bărbuţ (90+2 Bărbuţ), Păun, B. Vasile, Mitriţă (65 D. Popescu) - Vl. Marin, Vînă


 

abonare newsletter