Sport

Barbu: „Nu cred că se poate declara falimentul clubului, sunt bani în cont“

Gică Barbu, noul antrenor principal al Universității Cluj spune că formația sa beneficiază de condiții de pregătire foarte bune și că nu crede că clubul va intra în faliment.

FC Universitatea a organizat miercuri o conferință de presă, prima după mult timp, întrucât în perioada în care Ionel Ganea a fost antrenorul principal al echipei, acesta nu vorbea cu presa decât după meciuri sau după antrenamente.

Gică Barbu, fostul antrenor secund al „șepcilor roșii“, a fost promovat în funcția de principal. Acesta a ținut să precizeze că întâlnirile regulate cu presa vor redeveni o obișnuință la FC Universitatea. „Suntem deschiși, nu avem nimic de ascuns și vom face săptămânal conferințe de presă“, a informat noul tehnician al „studenților“.


Barbu a mai precizat că nu crede că clubul este în pericol de faliment, întrucât sunt bani în cont și salariile sunt plătite la zi.

„Nu cred că se poate declara falimentul clubului, sunt bani în cont și nu foarte puțini. Condițiile noastre sunt foarte bune, avem plățile la zi, mese, facem cantonamente, în deplasări plecăm cu două zile înainte să fim odihiniți în ziua meciului. Nu cred că Mărginean vrea să îngroape clubul, dacă ni se oferă aceste condiții, cred că noi suntem datori cu rezultate“, a declarat Gică Barbu.


Spusele tehnicianului clujenilor au fost confirmate și de fundașul Raul Ciupe. „Salariile și chiriile sunt plătite la zi, condițiile de pregătire sunt excelente, printre cele mai bune din țară, cred că doar Steaua e peste noi la acest capitol“, a declarat Ciupe. Acesta a fost chemat înapoi la echipă de Gică Barbu, după ce fusese îndepărtat în urmă cu o lună de fostul principal Ionel Ganea, cu care a fost în conflict. Mai mult decât atât, FC Universitatea a postat un comunicat pe site-ul oficial, în care se precizează că clubul nu este în pericol de faliment.

Atmosfera s-a detensionat

Antrenorul Universității spune că atmosfera în lot s-a detensionat după plecarea lui Ionel Ganea. Barbu speră ca „șepcile roșii“ să se descătușeze și să obțină prima victorie în meciul din etapa următoare cu ACS Poli Timișoara, de pe Cluj Arena.


„Au fost câțiva jucători crispați, blocați, în ultima vreme. Mendy de exemplu, a făcut meciuri mai puțin reușite cu Mediaș și Săgeata, dar a jucat excelent la Botoșani. Sper să câștigăm partida cu Timișoara și să prindem încredere. Trebuie să ne revenim treptat, este foarte greu să ajungem la linia de plutire. Înainte de erau multe momente când jucătorii efectiv stăteau pe teren, am vrut să schimb asta, iar la Botoșani am avut atitudine. Trebuie să forțăm puțin în meciul cu Poli, să obținem prima victorie“, a declarat tehnicianul Universității.

Universitata Cluj va juca sâmbătă o partidă amicală în compania formație ASA Târgu Mureș, pe terenul acesteia. Următorul meci oficial al „șepcilor roșii“ este programat luni, 21 octombrie, de la ora 21.30 pe Cluj Arena, împotriva formației ACS Poli Timișoara.

Ultimele Stiri
abonare newsletter