Sport

Marica va juca la Getafe cu prenumele pe tricou! Vezi de ce

Clubul spaniol Getafe a anunţat, vineri, pe site-ul oficial, că l-a achiziţionat pe atacantul român Ciprian Marica, în vârstă de 27 de ani, liber de contract după plecarea de la Schalke 04.

Noul fotbalist al echipei Getafe, Ciprian Marica, va evolua cu prenumele pe tricou, pentru a se evita orice conotaţie negativă, deoarece „marica“ înseamnă în spaniolă „homosexual“. Conform dicţionarului Academiei Regale Spaniole, cuvântul marica are următoarele sensuri: 1. coţofană; 2. valet de caro; 3. bărbat efeminat şi cu puţină forţă; 4. homosexual; 5. insultă cu sensurile de bărbat efeminat sau homosexual, sau fără acestea.
„Marica? Nu, Ciprian“, a titrat Marca, adăugând că românul va fi prezentat oficial, astăzi, la Getafe. „Ciprian Marica va purta tricoul cu numărul 9, iar pe spate va fi prenumele lui (Ciprian), nu numele (Marica), cum a fost cunoscut toată cariera. Motivul schimbării este să se evite ca jucătorul român să fie afectat de consecinţele sensurilor 3, 4 şi 5 ale cuvântului marica, conform dicţionarului Academiei Regale Spaniole. Acelea ce se referă la o orientare sexuală şi la insultele pe care le primesc persoanele de acest fel“, notează cotidianul Marca.
Marca menţionează că în ultimele zile în special pe reţelele de socializare au existat discuţii în privinţa numelui pe care îl va avea pe tricou Ciprian Marica. Cotidianul adaugă faptul că printre românii din Spania există câţiva pe care îi cheamă tot Marica şi că aceştia nu înţeleg decizia clubului Getafe. „Marica este un nume fără conotaţii în limba noastră. Ciprian Marica nu este rudă cu mine, deşi avem acelaşi nume, însă este o mândrie pentru români că Marica poate triumfa în Spania“, a afirmat o româncă din Spania, conform Marca.

 

abonare newsletter