Sport

Debut în campionat pentru „U“ BT Mobitelco

„U“ BT Mobitelco va juca mâine la Oradea, în prima etapă a Ligii Naționale de baschet masculin.

După ce săptămâna trecută au obținut calificarea în sferturile Cupei României, eliminând SCM „U“ Craiova, baschetbaliștii clujeni vor începe astăzi o nouă stagiune a Ligii Naționale. Elevii lui Dorin Pintea vor juca la Oradea, împotriva CSM-ului, echipă care i-a eliminat în sezonul trecut din play-off. Cele două formații s-au întâlnit și în cursul verii, în meciuri de pregătire.

Paul Chetreanu, antrenorul secund al formației clujene, a declarat înainte de deplasare la Oradea, că cele două echipe s-au schimbat față de sezonul tecut și sunt în formare.


„Este bine că ne-am calificat în sferturile Cupei României. Campionatul este însă cu totul altă competiție, nu sunt meciuri eliminatorii. Oradea și-a schimbat destul de mult lotul față de sezonul trecut, la fel cum am făcut-o și noi, Consider că ambele echipe sunt încă în formare. Cred că va fi un meci foarte dificil, Oradea are jucători buni, niște shooteri foarte buni, îl au și pe Franklin, un creator excepțional, si pe Dillon, o forță a naturii“, a spus secundul lui Dorin Pintea. Chetreanu a mai declarat că, în opinia sa, clujenii sunt ușor favoriți, datorită plusului de experiență.

Meciul dintre CSM Oradea și „U“ BT Mobitelco Cluj-Napoca se va disputa miercuri, 2 octombrie, de la ora 19, la Sala „Antonio Alexe“. În prima etapă a Ligii Naționale de baschet masculin vor mai avea loc partidele: Concordia Chiajna – Energia Rovinari, Farul Constanța – CSU Atlassib Sibiu, BCM „U“ Pitești – BC Timișoara, SCM „U“ Craiova – Mureș Tg. Mureș, CSA Steaua – Elba Timișoara, Gaz Metan Mediaș - CSU Asesoft Ploiești.


Sparks: „Va fi un meci greu“

Josh Sparks, power-forward-ul de la „U“ BT Mobitelco, a declarat înainte de deplasarea la Oradea că meciul va fi greu, dar echipa este pregătită.

„Ne-am antrenat toată săptămâna, sperăm să facem un joc bun la Oradea și să câștigăm. Am jucat la Turneul de la Sibiu cu ei, atunci i-am bătut la 5 sau 6 puncte, însă ambele echipe erau abia la începutul pregătirii. Oradea are jucători buni, are shooteri buni, va fi un meci greu pentru ambele echipe. Sperăm să câștigăm“, a spus Sparks.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter