Sport

Meci de cupă pentru „U“ BT Mobitelco

„U“ BT Mobitelco va juca joi acasă cu SCM Craiova, un meci din Cupa României. Clujenii au pierdut partida tur cu 78-82.

Baschetbaliștii clujeni își doresc să ajungă cât mai departe în Cupa României, competiție pe care au ratat-o la mustață în sezonul trecut, fiind învinși în finală de Gaz Metan Mediaș.

Clujenii s-au calificat în sezonul trecut în Final Four-ul Cupei României, desfășurat la Timișoara. După ce au eliminat în semifinale pe CSU Asesoft Ploiești, campioana României, „U“ BT Mobitelco a pierdut ultimul act în fața celor de la Gaz Metan Mediaș, echipa pregătită de Marcel Țenter, fostul tehnician al clujenilor.


Elevii lui Dorin Pintea își doresc și în acest an un parcurs cât mai lung, iar primul pas pentru calificarea în Final Four este eliminarea celor de la SCM „U“ Craiova, o formație care a crescut mult în ultimul timp. Oltenii s-au impus în meciul tur la patru puncte, o diferență teoretic ușor de recuperat. Clujenii nu au avut un început de meci prea bun la Craiova, fiind conduși și la peste 15 puncte diferență, însă au revenit și au redus considerabil din handicap.

Dorin Pintea, antrenorul de la „U“ BT Mobitelco, a declarat înaintea confruntării de joi că echipele au șanse egale de calificare în turul următor.


„Suntem în fața primului meci oficial în acest sezon pe teren propriu și mi-aș dori enorm să încheiem acest meci cu o victorie și să mergem mai departe în Cupa României. Având în vedere că în tur am pierdut la patru puncte diferență, eu zic că avem șanse de calificare, practic ne aflăm la pauza meciului, iar Craiova conduce cu patru puncte. În acest moment șansele sunt 50 - 50 %“, a spus tehnicianul clujenilor. Pintea a mai declarat că nu se confruntă cu probleme de lot, toți jucătorii fiind valizi. Antrenorul speră ca baschetbaliștii care au ratat multe șanse la Craiova să fie mai prolifici în meciul retur. „Noi trebuie să ne fructificăm avantajele, iar jucătorii noștri care nu au dat randament sper să joace mult mai bine joi. Am avut doi jucători importanți din echipă care au avut zero la sută procentaj la aruncările din acțiune“, a mai spus Pintea.
Meciul dintre „U“ BT Mobitelco și SCM „U“ Craiova se va disputa joi, 26 septembrie, de la ora 17.30 și va fi transmisă în direct de DigiSport 3.

Baciu: „Craiova e în avantaj“

Cătălin Baciu, centrul de la „U“ BT Mobitelco, a declarat înainte de partida cu SCM Craiova că, în opinia sa, oltenii pornesc favoriți, prin prisma faptului că au câștigat partida tur.


„Vom avea fanii de partea noastră și trebuie să facem un meci bun pentru a putea continua în Cupa României. Craiova are mai multă experiență în joc față de anul trecut. Nu este o diferență foarte mare de recuperat, sunt doar patru puncte, însă cred că ei sunt în avantaj, pentru că practic noi plecăm de la minus patru. Trebuie să jucăm mult mai bine în apărare decât am făcut-o săptămâna trecută“, a spus Baciu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter