Sport

Start în Cupa României, două echipe clujene vor juca astăzi

Astăzi încep șaisprezecimile de finală ale Cupei României. Universitatea și Sănătatea Cluj vor juca în deplasare, la Ripensia Timișoara, respectiv Dinamo București.

Cupa României începe astăzi și pentru echipele din Liga 1, calificate automat în 16-zecimi, datorită faptului că evoluează în eșalonul de elită.

Universitatea Cluj va întâlni o formație de tradiție a fotbalului românesc, Ripensia Timișoara, una dintre marile echipe ale României în epoca interbelică, recent reînființată. „Studenții“ vin după o înfrângere în Liga 1, 1-2 în deplasare la Gaz Metan Mediaș. Elevii lui Ionel Ganea au deschis scorul printr-un gol superb marcat de Borza, dar medieșenii au întors rezultatul. Bănățenii, care evoluează în liga a 5-a, au obținut o victorie clară pe teren propriu, 4-0 cu Dacia Cărpiniș și au un moral bun înainte confruntării cu „șepcile roșii“.


Antrenorul „studenților“, Ionel Ganea, a declarat după partida de la Mediaș că meciul cu Ripensia va fi tratat cu seriozitate de elevii săi.„Pentru noi meciul din Cupa României este cel mai important în acest moment și îl vom trata cu seriozitate“, a spus tehnicianul clujenilor. Universitatea nu s-a mai calificat de ani buni în fazele superioare ale Cupei României, fiind eliminată în ultimii ani de echipe modeste, precum Delta Tulcea sau Astra 2 Giurgiu.

Meciul dintre Ripensia Timișoara și Universitatea Cluj se va disputa astăzi, de la ora 18.30, pe stadionul „Dan Păltinișanu“ și va fi transmis în direct de Digi Sport 1. Brigada de arbitrii va fi formată din centralul Dorian Micloșină (Reșița) și tușierii Ioan Ciochină (Sibiu) și Răzvan Nistorean (Reșița).


Reeditarea finalei din 1934

Ripensia Timișoara și Universitatea  Cluj s-au întâlnit prima dată în Cupa României chiar în finala primei ediții. Bănățenii au câștigat cu 3-2 la Timișoara, dar clujenii au depus contestație la FRF pentru ca meciul să se rejoace pe teren neutru. Rejucarea a avut loc la București, unde timișorenii s-au impus mult mai clar, cu 5-0.

Cele două echipe s-au mai intâlnit în fiecare dintre următoarele trei ediții, ripensiștii impunându-se de fiecare dată, după cum urmează: 1935, 2-1 în optimi; 1936, 2-0 în semifinale; 1937, 1-0 în sferturi.


Sănătatea, din nou cu Dinamo

„Virușii verzi“ nu sunt la prima experiență în fazele superioare ale Cupei României. În sezonul 2007-08, Sănătatea Cluj a ajuns chiar până în optimi, de unde a fost eliminată chiar de Dinamo (0-4 în Gruia), după ce a eliminat formația UTA Arad, pe atunci în Liga 1.

Clujenii pot încerca să profite de dergingolada de la Dinamo. Bucureștenii și-au schimbat antrenorul, Gheorghe Mulțescu fiind înlocuit duminică de Flavius Stoican. Meciul dintre Dinamo și Sănătatea se va disputa în această seară pe stadionul din Ștefan cel Mare, de la ora 20.30 și va fi televizat de Sport.ro. Brigada de arbitrii este compusă din Cristina Dorcioman (central, Câmpulung Muscel), Marius Marchidanu (tușier, Brăila) și Speranța Popescu (tușier, București). 


Meciurile de marți din șaisprezecimile Cupei

FC Vaslui - CSM Reşiţa, ora 16.00 - Stadionul Municipal

Chindia Târgovişte - Săgeata Năvodari, ora 16.00 - Stadionul „E. Popescu“


Corona Braşov - SC Bacău, ora 16.00 - Stadionul Carpaţi

FCM Dorohoi - Viitorul Constanţa, ora 16.00 - Stadionul „1 mai“

FC Bihor - ACS Poli Timişoara, ora 16.00 - Stadionul „I. Bodola“ - Digi Sport

Ripensia Timişoara – „U“ Cluj, ora 18.30 - Stadion „Dan Păltinişanu" - Digi Sport

Dinamo  - Sănătatea Cluj, ora 20.30 - Stadionul Dinamo - Sport.ro

Ultimele Stiri
abonare newsletter