Sport

Flavius Stoican este noul antrenor al echipei Dinamo

Tehnicianul Flavius Stoican a fost numit, duminică, în funcţia de antrenor principal al echipei Dinamo, în locul lui Gheorghe Mulţescu, al cărui contract a fost reziliat pe cale amiabilă, informează site-ul oficial al grupării din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Flavius Stoican Flavius Stoican

"Astăzi, la Rin Grand Hotel, a avut loc o şedinţă la care au participat conducerea clubului FC Dinamo Bucureşti, antrenorul Gheorghe Mulţescu şi finanţatorul echipei din Ştefan cel Mare, Ionuţ Negoiţă. În urma discuţiilor purtate, FC Dinamo Bucureşti şi antrenorul Gheorghe Mulţescu (61 de ani) au convenit rezilierea pe cale amiabilă a contractului de muncă al tehnicianului. Argumentul principal al despărţirii dintre cele două părţi a fost reprezentat de necesitatea unui şoc la echipă, în condiţiile în care FC Dinamo Bucureşti a înregistrat un început de campionat modest sub îndrumarea echipei tehnice conduse de Gheorghe Mulţescu. FC Dinamo Bucureşti îi mulţumeşte lui Gheorghe Mulţescu pentru implicarea şi munca depusă în perioada în care s-a aflat pe banca tehnică a echipei de fotbal şi îi doreşte succes în activităţile viitoare", se arată în comunicat postat de FC Dinamo, potrivit Mediafax.

Totodată, FC Dinamo anunţă că noul antrenor este Flavius Stoican, în vârstă de 37 de ani, care a pregătit echipa Dinamo II, aflată pe primul loc în liga a treia.


Stoican a evoluat la Dinamo în două perioade, 2002-2003 şi 2007-2008. De asemenea, în perioada 2003-2007 a jucat la Şahtior Doneţk sub conducerea lui Mircea Lucescu. În cariera sa ca fotbalist, Flavius Stoican a mai jucat la Drobeta Turnu Severin, Universitatea Craiova şi Metalist Harkov. Ca tehnician a debutat în 2010 la CSM Reşiţa şi apoi la Dinamo II Bucureşti, Chindia Târgovişte, CS Mioveni şi, din iulie 2013, din nou la Dinamo II Bucureşti.

abonare newsletter