Sport

"U" Jolidon, fără succes la Cluj

"U" Jolidon Cluj a pierdut meciul de pe teren propriu cu Corona Braşov, una dintre favoritele noii ediţii a Ligii Naţionale de handbal feminin.

Clujencele au pierdut ambele partide jucate în acest sezon pe teren propriu, dar au câştigat deplasarea grea de la Zalău. Partida cu Corona a avut loc sâmbătă seara, la Sala Sporturilor "Horia Demian".
Elevele lui Horaţiu Paşca nu au reuşit să repete jocul foarte bun făcut în urmă cu o săptămână la Zalău şi au cedat partida de acasă cu puternica formaţie Corona Braşov. "Studentele" au început bine partida, având chiar momente când au condus pe tabela de marcaj. De la mijlocul primei reprize însă, jocul a curs însă în favoarea braşovencelor. Acestea au reuşit să treacă în avantaj după ce în decurs de doar câteva minute au înscris de opt ori, timp în care au primit un singur gol. Formaţa oaspete a condus confortabil la pauză, cu 20-11. Clujencele au marcat mai multe goluri în partea a doua a jocului, dar nu au reuşit să se aproprie periculos de braşovence şi au cedat în final cu scorul de 26-34.

Cosmin Sălăjean, directorul sportiv al ”U” Jolidon Cluj, a recunoscut după meci superioritatea adversarelor. „Am început mai bine, dar echipa din Brașov a știut să speculeze greșelile făcute de noi în apărare și atac și acestea s-au văzut pe tabelă. Greșelile făcute în prima repriză au avut un rol decisiv. Felicităm echipa din Brașov, care a fost mai bună în acest meci. Corona este una din formațiile care se va lupta cu șanse reale la câștigarea campionatului, în timp ce noi suntem într-o perioadă de reconstrucție ce va dura cel puțin un sezon. Sperăm să avem o evoluție bună în etapa următoare”, a declarat oficialul clujean. 


În urma acestui rezultat, "U" Jolidon este pe locul 7 în clasamentul Ligii Naţionale, cu 3 puncte, la egalitate cu formaţiile Cetatea Deva şi CSM Ploieşti. Din acest an comeptiţional, în campionatul de handbal se acordă trei puncte pentru o victorie, la fel ca la fotbal. Până în sezonul trecut, inclusiv, se acordau doar două. Corona Braşov este în fruntea campionatului, cu trei victorii din trei meciuri (9 p), la fel ca HCM Baia Mare, echipă calificată în grupele Ligii Campionilor, şi HCM Roman.

Caseta tehnică

”U” Jolidon Cluj-Corona Brașov 26-34 (11-20)
”U” Jolidon: Măzăreanu, Enache (portari), Tivadar 9 goluri, Ani-Senocico 7, Chintoan 3, Popa 3, Florea 2, Laslo 2, Mihai, Vălean, Tetean, Vintilă, Cîrjan. Antrenori: Horațiu Pașca și Ioan-Ani Senocico
Corona Brașov: Dedu, Sîntămărean (portari), Druțu 8 goluri, Hotea 7, Chiper 6, Brădeanu 4, Rațiu 3, Zamfir 2, Apetrei 1, Tivadar 1, Manda 1, Pricopi 1, Stoica, Țăcălie. Antrenor: Aurelian Roșca
Aruncări de la 7m: 6/4, respectiv 7/5
Eliminări: Chintoan, respectiv Țăcălie, Apetrei


Foto: silviucristeaphotography.blogspot.com/

abonare newsletter