Sport

“U” Mobitelco BT a cîştigat la Piteşti

<p><img class="caption" src="images/stories/01_ianuarie/17_ziua/mobitelco.jpg" border="0" alt="U Mobitelco" title="Baschetbaliştii au debutat cu dreptul în 2011" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Baschetbaliştii clujeni au debutat cu o victorie în 2011. Elevii lui Marcel Țenter au învins în deplasare formaţia BC Argeş Piteşti.</p> <p>Vicecampionii s-au impus cu 92-85, după un meci spectaculos, care a avut nevoie de prelungiri pentru a se stabili cîştigătoarea.</p> <p>Clujenii au bifat la Piteşti o victorie importantă, care a picat foarte bine, tocmai înaintea derbiului cu Atlassib Sibiu. Elevii lui Marcel Ţenter au început în forţă meciul şi au cîştigat primul sfert cu 21-14. Piteştenii au revenit în joc, reuşind să cîştige sfertul doi cu 16-12. Vicecampionii s-au impus în sfertul trei, dar din nou, au avut o cădere pe final, permiţîndu-le gazdelor să egaleze şi să trimită meciul în prelungiri. Vicecampionii au reuşit însă să se mobilizeze şi au cîştigat repriza de prelungire cu 17-10, adjudecîndu-şi astfel victoria în primul meci oficial din 2011.</p>

Pentru „U” Mobitelco BT Cluj au marcat: Dykes 29 puncte, Krstanovic 28 p (17 recuperări), Cuic 13 p (10 rec.), Silvăşan 13 p (7 rec.), Thomson 7 p (4 rec.)şi Lawrence 2 p. De la BC Argeş s-au remarcat Vujacic 20 p şi 7 pase decisive), Eichelberger 17 p şi 12 recuperări, Grubisic 14 p.

În etapa următoare, clujenii vor de piept cu rivala tradiţională CSU Atlassib Sibiu, în data de 22 ianuarie.


Probleme înainte de meci

Elevii lui Marcel Ţenter s-au simţit rău cu o zi înainte de meci, iar oficialii clujeni cred că din cauza prînzului servit într-un restaurant de pe Valea Oltului. “A fost o victorie extrem de grea din cauza faptului că înainte de meci opt din cei 11 jucători au suferit din cauza prînzului luat cu o zi înainte pe Valea Oltului. Maseurul nostru, Cătălin Raţiu, a stat toată noaptea cu ei şi a făcut minuni. Am vrut să amînăm meciul, dar băieţii au dorit să joace şi pînă la urmă e bine că totul s-a terminat cu bine”, a declarat Marcel Ţenter, antrenorul celor de la “U” Mobitelco BT Cluj.

“Felicit din suflet băieţii pentru o victorie foarte dificilă, atît din punctul de vedere al administrării jocului, controlat în mare parte, dar şi în condiţiile în care am avut probleme de sănătate în lot. Nu am vrut să ne plîngem înainte de meci, însă din unsprezece băieţi deplasaţi la Piteşti nu mai puţin de opt au suferit o intoxicaţie alimentară! Ne-am oprit pe drum să mîncăm şi toţi care au consumat o anumită mîncare s-au simţit rău toată noaptea, nu au dormit mai deloc! Ţin să îl felicit pe kinetoterapeutul nostru, care a făcut adevărate minuni cu ei! Băieţii au ţinut să joce neapărat, chiar dacă am fi putut cere amînarea meciului. Am reuşit să cîştigăm, chiar dacă in extremis şi ăsta e lucrul cel mai important. Mă bucur că am început anul cu dreptul”, a spus şi Mircea Cristescu, preşedintele executive al clujenilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter