Sport

Steaua începe aventura în Ligă

Campioana României, Steaua București, va juca în această seară în deplasare cu Shalke 04 Gelsenkirchen, în grupa D a Ligii Campionilor.

Ieri a început noua stagiune a Ligii Campionilor, iar astăzi va intra în joc și Steaua. Campioana României a defilat în tururile preliminare ale Ligii Campionilor, tracând la pas de Vardar Skopje (3-0 și 2-1), Dinamo Tbilisi (2-0 și 1-1) și Legia Varșovia (1-1 și 2-2). Pentru elevii lui Laurențiu Reghecampf doar acum va începe însă greul. Din grupa D mai fac parte Shalke, Chelsea și FC Basel, astfel că reprezentanta țării noastre nu se numără printre favorite. În ciuda acestui fapt, steliștii sunt optimiști și cred că se pot califica în optimile Ligii Campionilor (ceea ce înseamnă clasare pe primele două locuri în grupă) sau cel puțin în Europa League (locul 3). „Vrem să ne calificăm în primăvara Ligii. De aceea ne-am chinuit atît, de aceea am jucat atîtea tururi preliminare. Am încercat să ne calificăm, am reuşit. Acum ce să facem, venim doar să dansăm pe lîngă ei şi să facem act de prezenţă“, a declarat optimist Iasmin Latovlevici, fundașul Stelei, conform Dolce Sport.

„Roș-albaștrii“ sunt încurajați și de Dumitru Dragomir. Președintele LPF crede că Steaua poate să adune cel puțin 10 puncte și să se califice în primăvara Ligii Campionilor. „Cred că Steaua poate să-i bată pe toţi sau să ia bătaie de la toţi la nivelul acesta. Depinde cum pleacă. Dacă nu ia bătaie de la Schalke mâine seară (n.r. azi) eu zic că face peste zece puncte“, a spus oficialul LPF.


Arbitrii din Turcia

Meciul dintre Shalke 04 și Steaua se va disputa în această seară pe Veltins Arena din Gelsenkirchen și va fi transmis în direct de DigiSport 1 și DolceSport 1. Partida va fi arbitrată de o brigadă din Turcia, compusă din centralul Cuneyt Cakir, tușierii Bahattin Duran şi Tarik Ongun și asistenţii suplimentari Baris Simsek şi Mete Kalkavan. Rezervă de arbitru va fi Cem Satman. Delegatul UEFA pentru jocul de miercuri este scoţianul Alan McRae, în timp ce arbitrii vor fi supervizaţi de către Francesco Bianchi, din Elveţia. Cuneyt Cakir a mai condus Steaua într-o singură partidă până acum, în sezonul 2009-2010 al UEFA Ligii Europa, când „roş-albaştrii“ au trecut, scor 3-0, de scoţienii de la Motherwell FC.

Celelalte meciuri ale zilei sunt:

Chelsea – FC Basel
Ol. Marseille – Arsenal FC
Napoli – Borussia Dortmund
Austria Viena – FC Porto
Atletico Madrid – Zenit
AC Milan – Celtic FC
Barcelona – Ajax AFC

Ultimele Stiri
abonare newsletter