monitorulcj.ro Menu

Sport

300 de jandarmi asigură ordinea la meciul U Cluj – CFR Cluj

Partida U Cluj – CFR Cluj este caracterizată ca fiind cu grad de risc ridicat, iar jandarmii vor fi prezenţi atât în zona imediată şi apropiată a stadionului Cluj Arena, cât şi pe traseele de afluire/defluire ale spectatorilor.

Aproximativ 300 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj vor asigura măsurile de ordine publică la meciul U Cluj - CFR Cluj, de duminică 15 septembrie, ora 21.30.

Potrivit Compartimentului Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, pe timpul desfăşurării meciului de fotbal, se interzice comercializarea şi consumul băuturilor alcoolice în imediata apropiere a arenei sportive; în ziua meciului, începând cu ora 19.30 se va restricţiona traficul auto şi pietonal în zona stadionului. În zona arenei sportive vor avea acces doar persoanele care au documente de acces în stadion şi riveranii.

Pe lângă cei 300 de jandarmi, 220 de agenţi ai firmei de pază vor contribui la asigurarea ordinii pe stadion.  

15 suporteri ai echipei U Cluj şi 5 suporteri ai echipei CFR Cluj au interdicţie de a participa la meciul de fotbal, fiind incluşi în baza de date a Jandarmeriei, motiv pentru care sunt sfătuiţi să nu pătrundă ilegal pe stadion. În  cazul identificării în incinta arenei sportive aceştia riscă o pedeapsă cu închisoarea de la o lună la 3 luni sau amendă, precum şi măsura de siguranţă a interzicerii accesului la competiţiile sau jocurile sportive, pe o perioadã de la unu la 2 ani, care se adaugã la perioada pentru care s-a dispus iniţial măsura.