Sport

Speranțe mici pentru echipele din Europa League

Petrolul Ploiești, Astra Giurgiu și Pandurii Târgu Jiu vor juca astăzi returul play-off-ului Europa League, Toate trei au pierdut meciurile tur.

Cele trei echipe românești calificate în play-off-ul Europa League au avut prestații neconvingătoare săptămâna trecută. Va reuși măcar una dintre ele să se califice în grupe? Este întrebarea pe care și-o pun toți iubitorii fotbalului din România.
Teoretic, cele mai mari șanse le au cei de la Pandurii. Elevii lui Cristi Pustai au pierdut acasă doar cu 0-1, în fața celor de la Sporting Braga. Oltenii au reușit meciuri bune în deplasare în acest sezon și pot remonta un handicap de un singur gol.
Petrolul Ploiești a fost surclasată clar de Swansea City, 1-5 în Țara Galilor. Prahovenii speră însă cel puțin într-o victorie de onoarea, o calificare fiind foarte greu de obținut, întrucât ar trebui să înscrie cel puțin patru goluri, fără să primească vreunul. „Un meci în care pornim cu foarte puţine şanse. Vom face tot posibilul. Avem cinci la sută, dar vom încerca să ne calificăm. Vom încerca să stăm în jumătatea adversă şi să marcăm două goluri repede şi să punem presiune pe Swansea“, a declarat Cosmin Contra, antrenorul Petrolului, înainte de returul cu formația galeză.
Și cei de la Astra Giurgiu trebuie să înscrie în meciul de pe teren propriu cu Maccabi Haifa. Formația israleliană s-a impus în tur cu 2-0, iar elevii lui Daniel Isăilă trebuie să marcheze cel puțin două goluri, fără să primească vreunul, pentru a ajunge în prelungiri iar apoi la lovituri de departajare. Moralul giurgiuvenilor este însă destul de scăzut, după ce au fost învinși în campionat de Petrolul, iar finanțatorul Ioan Niculae a intrat în conflict Tembo, pe care l-a acuzat că a comis unele erori în ultimele meciuri.

Unde vedem meciurile?

Meciul dintre Petrolul Ploiești și Swansea City se va disputa pe stadionul „Ilie Oană“, de la ora 20.30 și va fi transmis în direct de Pro Tv. Astra – Maccabi Haifa și Sporting Braga – Pandurii vor fi transmise de DigiSport 1, de la ora 19, respectiv 22.30.

Ultimele Stiri
abonare newsletter