Sport

Dinamo – „U“, un „derby al suferinței“

Universitatea va juca vineri seara, în deplasare, cu Dinamo București. „Studenții“ vor întâlni o altă echipă aflată în suferință.

 „Șepcile roșii“ au nevoie de puncte pentru a nu se „îngropa“ în zona retrogradării. Universitatea se află pe locul 17, la egalitate cu ultima clasată, Corona Brașov.

Elevii lui Ionel Ganea au făcut un meci foarte slab luni, în compania Concordiei Chiajna, pierzând cu 0-3 chiar pe Cluj Arena. Pentru prima dată suporterii au cerut demisia tehnicianului, însă acesta a anunțat că nu va pleca de la echipă.


„Nu mă supără atitudinea suporterilor, îi înțeleg că sunt nemulțumiți, dar eu nu pot să plec acum de la echipă, pentru că e o situație grea și aș fi un laș să părăsesc echipa acum. La fel cum anul trecut am venit într-o situație foarte grea, la fel și acum e o situație foarte grea, nu mi-e frică și merg înainte. Campionatul abia a început, eu nu îmi fac probleme. Eu trebuie să remediez această situație“, a spus Ganea.

În urma prestației mai mult decât dezamăgitoare a fotbaliștilor Universității, Ionel Ganea a trimis cinci jucători la echipa a doua. Este vorba despre Raul Ciupe, Emil Ninu, Lucian Turcu, Stuart Van Doten şi Roy Odiaka.


Universitatea, „o fiară rănită“

Nici la Dinamo situația nu este prea roză. Dacă Universitatea are doar un punct după cinci etape, „câinii roșii“ au și ei abia 5, mult sub pretențiile suporterilor. Gheorghe Mulțescu, tehnicianul din „groapă“, a declarat că elevii săi trebuie să fie foarte concentrați la meciul cu „U“ Cluj, echipă pe care o consideră o „fiară rănită“. „Vine un meci care se înscrie în procesul de reconstrucţie, un meci pe care trebuie să-l câştigăm. Jucăm pe terenul nostru, în faţa suporterilor, care sper să fie la fel de înţelegători şi să vină să susţină acest proiect. Întâlnim un adversar incomod, o fiară rănită, cu problemele lor. Dar nu ne luptăm doar cu adversarul ci şi cu problemele noastre, cu propriile greşeli. Sper ca ăsta să fie primul meci în care să facem mai puţine greşeli, să materializăm ocaziile şi să câştigăm. Avem nevoie de puncte, suntem însă într-o perioadă în care ne căutăm. E clar că nu mi-e foarte comod, dar nu mă gândesc la situaţia mea contractuală“, a spus Mulţescu.

Se joacă în „groapă“

Meciul dintre Dinamo și Universitatea Cluj se va disputa astăzi, pe stadionul din Ștefan cel Mare, de la ora 21.30 și va fi transmis în direct de DigiSport 1. Arbitrul întâlnirii a fost desemnat Marius Bocăneală din Galați, care va fi ajutat la cele două tușe de Bogdan Gheorghe (București) și Daniel Hulubei (Vaslui).


Ultima partidă dintre cele două echipe s-a disputat în 13 aprilir pe Arena Națională și s-a încheiat la egalitate, 1-1. A fost unul dintre puținele meciuri din Liga 1 în care pe teren a fost prezent un singur jucător străin, nigerianul Tony, care a marcat golul clujenilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter