Sport

Un nou început pentru „U“ Transilvania

„U“ Transilvania se pregătește de Divizia A, deși mai există și mici șanse să rămână în Liga Națională.

„U“ Transilvania Cluj va juca în weekend un baraj pentru menținerea în prima ligă. Chiar dacă vor câștiga însă barajul, clujenii vor evolua în Liga Națională doar dacă una dintre cele 12 echipe înscrise se va retrage.

Federația Română de handbal a anunțat că organizează un baraj pentru menținere/promovare în Liga Națională, pentru eventualitatea în care una dintre echipele eligibile pentru acest eșalon se va retrage din motive financiare.
Pentru „U“ Transilvania începe practic o nouă eră, cu altă conducere și noi jucători. Oficialii clujeni sunt însă sceptici că echipa va rămâne în eșalonul de elită al handbalului românesc și apreciază că lotul actual este mai potrivit pentru Divizia A. Călin Hossu, noul manager al echipei, și antrenorul Liviu Jurcă, își doresc să formeze o echipă competitivă, cu un joc ofensiv, care să atragă publicul la sală, indiferent de eșalonul în care va evolua „U“ Transilvania. „FRH ne-a invitat la baraj, pe noi și alte trei echipe. Ei vor să fie siguri că Liga Națională va avea 12 echipe, în cazul în care cineva se va retrage, iar în momentul de față sunt trei echipe cu probleme. Avem un lot nou, format din jucători tineri, de perspectivă. Cred că un an în Divizia A ne-ar prinde bine, la echipa pe care o avem. Jucătorii noștrii au nevoie de meciuri, avem un lot bun, tânăr, dar avem nevoie de omogenitate și încredere“, a declara Călin Hossu, managerul „U“ Transilvania.
Liviu Jurcă, antrenoul handbaliștilor clujeni, crede că șansele echipei sale de a evolua în Liga Națională în sezonul următor sunt mici. „Avem șanse mici din toate punctele de vedere. În primul rând trebuie să se retragă cineva, iar în al doilea trebuie să câștigăm barajul. Din ce știm până acum, doar CSM Călărași s-a mai înscris. Această echipă are jucători buni, maturi, cu mare experiență în Liga Națională și pornesc favoriți în meciul cu noi. Pentru noi, acest baraj va fi ca un turneu de verificare, întrucât am stabilit și un amical cu CSM București. Cred că ar fi mai potrivit să ne gândim la lupta pentru promovare din Divizia A, unde o să ne batem cu CSM Oradea și posibil cu echipa din Pitești“, a spus tehnicianul de la „U“ Transilvania.


Componența lotului

De la „U“ Transilvania au plecat marea majoritate a handbaliștilor care au dus greul sezonului trecut. În locul lor au fost aduși jucători tineri, de perspectivă, mulți dintre ei cu un palmares impresionant la nivel de juniori (campioni sau vicecampioni).
Iată lotul actual: Narcis Roca (venit de la Extrem Baia Mare), Alex Cucuiet, Laurian Brici, Florin Balint (Minau Baia Mare), Alex Draia, Zoltan Dezso, Liviu Hossu, Bogdan Barb (CSS Sighișoara), Marian Zoicaș (Extrem BM), Roland Zolyomi (Extrem BM), Csongor Kopacs (HC Odorhei), Bogdan Petruș, Ioan Polocoșer (Minaur), Mihai Miroiu, Alex Pop (Extrem), Levente Fazakaș (Extrem), Norbert Illes (Dinamo Buc.) și Daniel Dobrin (HC Făgăraș). Din conducerea echipei fac parte, pe lângă Hossu și Jurcă, menționați mai sus, Mircea Petruș (președintele secției) și Ion Tudor Rusu (director sportiv).
Foto: silviucristeaphotography.blogspot.com

Ultimele Stiri
abonare newsletter