Sport

Dragomir: „LPF nu va propune un campionat cu 20 de echipe“

Dumitru Dragomir a declarat că Liga Profesionistă de Fotbal nu va propune în şedinţa de miercuri a Comitetului Executiv al FRF schimbarea sistemului competiţional al Ligii 1 de la 18 la 20 de echipe.

Dumitru Dragomir, presedintele LPF Dumitru Dragomir, presedintele LPF

„Nu ştiu dacă se va discuta mâine în CEx această propunere a preşedintelui federaţiei cu 20 de echipe, pentru că majoritatea cluburilor nu sunt de acord. De fapt, nici nu e o propunere pentru că s-a discutat doar în presă. Oricum, Liga nu va face nici o propunere, noi nu agreăm nimic pentru că aici la noi este democraţie. Nu se face nimic fără aprobarea majorităţii, iar până acum sunt mai mult de 13 cluburi care nu sunt de acord cu 20 de echipe. Şi atunci eu ce să propun, doar nu sunt nebun să propun ceva împotriva cluburilor?“, a spus Dragomir.
Oficialul LPF a adăugat că, în situaţia în care CEx al FRF va decide mărirea numărului de echipe din Liga 1, se va conforma şi va pune în aplicare hotărârea.
Tribunalul de Arbitraj Sportiv a obligat, la 2 august, Federaţia Română de Fotbal să înregistreze CS Concordia Chiajna în campionatul Ligii 1 pentru sezonul 2013/2014, în locul FC Rapid SA. Instanţa de la Lausanne a anulat astfel decizia luată de CEx al FRF în 6 iulie 2013, cu privire la meciul de baraj dintre Chiajna şi Rapid. Hotărârea TAS a fost pusă în practică, la 5 august, de Comitetul de Urgenţă al FRF.
În urma ameninţărilor oficialilor FC Rapid că dau în judecată FRF şi în urma protestului suporterilor giuleşteni care au intrat în greva foamei, preşedintele federaţiei, Mircea Sandu, a afirmat că singura modalitate ca formaţia giuleşteană să revină în primul eşalon este modificarea numărului de echipe în Liga 1 de la 18 la 20.

Ultimele Stiri
abonare newsletter