Sport

Handbaliștii vor juca un baraj ce ar putea fi fără rost

Echipa de handbal masculin „U“ Transilvania Cluj va juca în weekend un meci de baraj, fără să știe sigur dacă meciul va conta pentru menținerea în Liga Națională.

„U“ Transilvania a încheiat sezonul trecut pe locul 12 în Liga Națională și în mod normal va juca în Divizia A, eșalonul secund al handbalului românesc. Formația clujeană ar putea juca însă tot în prima ligă valorică. Federația Română de handbal a organizat un turneu de baraj, ce se va desfășura la București, în perioada 17-18 august. La acest turneu au dreptul să se înscrie formațiile care au retrogradat din Liga Națională, „U“ Transilvania Cluj și CSM Ploiești și cele clasate pe locurile secunde în cele două serii ale Diviziei A, Extrem Baia Mare și CSM Călărași.
Până în prezent s-au înscris doar clujenii și călărășenii, deorece barajul ar putea fi unul fără rost. Câștigătoarea turneului de baraj va juca în Liga Națională doar dacă una dintre cele 12 echipe înscrise se va retrage înainte de startul sezonului, din motive financiare.
Liviu Jurcă, antrenorul clujenilor, a declarat că meciul sau meciurile de baraj vor fi cel puțin un test bun pentru elevii săi, în cazul în care nu vor conta pentru accederea în Liga Națională. „Turneul de baraj va avea loc la sfârșitul săptămânii la București, dar deocamdată ne-am înscris doar noi și Călărași. Problema este că acest turneu s-ar putea juca fără rost, întrucât toate echipele care au avut dreptul s-au înscris în Liga Națională. Sunt slabe șanse să se retragă vreuna, Suceava și Potaissa Turda au avut ceva probleme, dar au reușit să le rezolve. Băieții sunt pregătiți, dacă nu ne va ajuta să rămânem în Liga Națională, barajul va fi cel puțin un meci bun de pregătire“, a spus Liviu Jurcă pentru Monitorul de Cluj. Tehnicianul handbaliștilor clujeni a precizat că FRH va anunța în cursul zilei de azi sau cel târziu mâine dimineață dacă vor mai participa și alte echipe la baraj, pe lângă „U“ Cluj și CSM Călărași.


Turneu bun pentru Potaissa și „U“ Transilvania

Potaissa Turda a câștigat un turne amical, desfășurat în weekend la Sebeș, fiind urmată în clasament de „U“ Cluj. Handbaliști Universității au câștigat partidele cu CSM Oradea (30-29) și HC Voinșa Sebeș (30-28) dar au pierdut în fața puternicei formații din Turda. Potaissa a câștigat toate meciurile fără probleme (41-25 cu Sebeș, 43-29 cu „U“ și 44-34 cu Oradea).

abonare newsletter