Sport

Olimpia Cluj, din nou în Liga Campionilor

Echipa de fotbal feminin Olimpia Cluj va încerca să repete parcursul foarte bun din sezonul trecut, când a ajuns în optimile Ligii Campionilor.

Olimpia Cluj a defilat din nou în competițiile interne, reușind să câștige campionatul și Cupa României. Fetele pregătite de Mirel Albon încearcă acum să se califice fazele knock-out ale Ligii Campionilor. Pentru acest lucru, clujencele trebuie să câștige turneul de calificare care se va disputa în perioada 8-13 august chiar pe Cluj Arena. Ardelencele trebuie să depășească formațiile Spartak Subotica (campiona Serbiei), Metalurgs Liepajas (campioana Letoniei) și Gintra Universitetas (campioana Lituaniei).

Mirel Albon, antrenorul Olimpiei, a declarat că sârboaicele de la Subotica sunt cel mai puternic adversar dintre cele trei echipe cu care elevele sale se vor confrunta. Tehnicianul a subliniat însă că fotbalistele sale trebuie să fie atente și concentrate și în duelurile cu cele două formații baltice.


„Spartak Subotica este o echipă foarte puternică, dar, având în vedere și că jucăm acasă, noi avem prima șansă. Gintra este o echipă ce se schimbă mult de la an la an, trebuie să fim foarte atente la ele. Sper ca tehnica noastră să ne ajute să facem diferența. Avem o echipă bună și omogenă, întrucât în mare avem același lot ca în sezonul trecut“, a spus Albon.

Antrenorul Olimpiei a mai declarat că își dorește repetarea performanței din sezonul trecut, când elevele sale au ajuns în optimile de finală ale Ligii Campionilor, după ce au eliminat puternica formație austriacă Neulengbach.


„Ne dorim să egalăm măcar performanța de anul trecut, dar acest lucru nu va fi ușor. Pe lângă valoare, avem nevoie și de puțin noroc. Dacă vom nimeri să jucăm cu Lyon sau Wolfsburg, probabil ne vor elimina. Avem însă potențial de creștere. Dacă vom păstra nucleul echipei și vom mai transfera câteva jucătoare de valoare, în 2-3 ani cred că ne putem lupta pentru câștigarea Ligii Campionilor!“, a încheiat Albon.

Liga Campionilor pe Cluj Arena

După ce săptămâna trecută a găzduit meciul din Europa League dintre Pandurii Târgu Jiu și Hapoel Tel Aviv, începând de astăzi, Cluj Arena va găzdui meciurile grupei 2 de calificare în Liga Campionilor la fotbal feminin.


„Felicit echipa Olimpia și sunt bucuros că revine pe Cluj Arena. Reprezentanții UEFA au fost foarte încântați de stadion și de starea gazonului și anul trecut și la meciul din Europa Leagu de săptămâna trecută. Așteptăm cât mai mulți spectatori la meci“, a declarat Radu Rațiu, directorul Cluj Arena.

Ultimele Stiri
abonare newsletter