Sport

„U“ Bt Mobitelco pleacă în cantonament

Elevii lui Dorin Pintea vor pleca astăzi într-un cantonament de 10 zile în Serbia, în care se va pune accent pe pregătirea fizică.

Baschetbaliștii clujeni încep oficial pregătirea noului sezon competițional, cu un stagiu de pregătire în Serbia.

Lotul „U“ Bt Mobitelco nu este încă întreg, absentând motivat Hargrove și Kuburovic. „Încet, încet aproape am reușit să ne strângem toți. A apărut o mică problemă cu Hargrove, care nu a reușit să ajungă din cauza unor probleme famliale. Sperăm să vină cât mai repede, iar pe Kuburovic îl vom întâlni direct în Serbia, în cantonament. Am început pregătirea cu o ușoară reacomodare la efort, iar de mâine vom pleca în Serbia, unde vom avea 10 zile de pregătire fizică, combinată cu antrenamente în sală“, a declarat Dorin Pintea, noul antrenor al baschetbaliștilor clujeni.
Lotul pe care Pintea se poate baza încă de la începutul cantonamentului este următorul: Branko Cuic, Miljan Medvedj, Boris Lalovic, Josh Sparks, Alex Pop, Cristian Anghel, Mario Lazăr, Bogdan Pogăcean, Mirel Dragoste și  Dragoș Gheorghe.
Pe lângă Hargrove și Kuburovic mai lipsesc Cătălin Baciu și căpitanul Mihai Silvășan, care se pregătesc la echipa națională de seniori, precum și Kuti Nandor, convocat la naționala U-16.
„U“ Bt Mobitelco se va întoarce din Serbia în 17 August, după care se va pregăti la Cluj timp de 10 zile, iar apoi va participa la un turneu la Sibiu. La începutul lunii septembrie, clujenii se vor întoarce în Serbia, pentru a disputa câteva partida amicale, după care va urma un nou turneu, de data asta la Cluj. Sezonul competițional 2013-14 va începe la mijlocul lunii septembrie.


Sparks, la prima experiență europeană

Small-forward-ul american Josh Sparks, venit în această vară la „U“ Bt Mobitelco de la Valdosta Blazers State University din țara natală, a declarat după sosirea la Cluj că a fost bine primit de toată lumea și că evoluează pentru prima dată la o formație din Europa. „Aceasta este doar a doua zi în România, până acum totul este în regulă, toată lumea m-a primit bine. Am avut un zbor lung, obositor, dar totul este bine, mă bucur că sunt aici, la Cluj. Este prima mea experiență în Europa, de fapt este prima dată când plec atât de departe de familie. Obiectivul meu personal este să fac totul cât pot de bine pentru a ajuta echipa“.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter