Sport

Rugbystul Mircea Rusu, omagiat de CS Universitatea

Fostul rugbyst al Universității Cluj, Mircea Rusu, a primit joi o plachetă omagială, din partea clubului studențesc, cu ocazia împlinirii vârstei de 80 de ani.

Mircea Rusu a făcut parte din generație excepțională a Universității Cluj, din anii ´50-´60. El A făcut parte, alături de Viorel Morariu și Radu Demian, din una dintre cele mai valoroare linii a 3-a din istoria rugby-ului românesc.

Fostul mare rugbyst s-a născut la 30 Iulie 1933, la Blaj. S-a mutat la Cluj, devenind director al Grupului Școlar Material Rulant „16 Februarie“ și activând, ca jucător, la Agronomia Cluj. În orașul de pe Someș, a susținut sportul cu balonul oval la nivel de juniori, meritele sale în susținerea și dezvoltarea rugby-ului clujean fiind incontestabile. Împreună cu Alexandru Ștefu, a înființat secția de rugby de la Clubul Sportiv Scolar Viitorul Cluj, apoi o șectie de juniori la clubul sportiv școlar Locomotiva.


Mircea Rusu a primit o plachetă omagială din partea CS Universitatea și s-a declarat copleșit de gestul clubului. „Sunt copleşit de atenţia care mi se acordă, pur şi simplu nu mă aşteptam. Mă bucur că sunt înconjurat de oameni care îmi sunt dragi“', a declarat Rusu. Referitor la actuala echipă clujeană, a declarat că are încredere în jucători și în proiect, dar că trebuie răbdare pentru performanţă.

Sorin Popa, unul dintre acţionarii clubului, a spus că Mircea Rusu este „un model în viaţă, în sport şi în rugby“ şi că tinerii rugbyștii de pretutindeni au nevoie de astfel de modele.
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter