Sport

Medalie de aur pentru Florentina Marincu

Atleta Florentina Marincu a cucerit, duminică, a doua medalie de aur pentru delegaţia României la CM de juniori II (cadeţi), de la Doneţk, în proba de săritură în lungime, după cea de la triplusalt.

Marincu a debutat în concursul din Ucraina cu o săritură de 5.85 metri, pe care a îmbunătăţit-o la 5.93 metri, iar din a treia încercare a reuşit 6.42 metri, cu doar 12 centimetri mai puţin faţă de recordul României la juniori II, egalat de atleta noastră luna trecută. În cea de-a patra încercare, Marincu a reuşit 6.24 metri, a cincea a ratat-o, iar la ultima a sărit 6.19 metri.
Pe podium au mai urcat Keturah Orji (SUA, 6.39 metri) şi Natalia Chacinska (Polonia, 6.22).
Vineri, în finală la triplusalt, Florentina Marincu (17 ani, legimată la CNS CSŞ Cetate Deva) a stabilit un nou record mondial, cucerind medalia de aur, cu o performanţă de 13.75 metri. În cadrul celei de-a opta ediţii a CM de cadeţi, găzduită de Ucraina, medalile obţinute de Florentina Marincu sunt singurele pentru delegaţia României.
În urmă cu zece ani, o altă reprezentantă a României, Cristina Spătaru, a cucerit, la fel, ambele medalii de aur în proba de triplusalt şi săritură în lungime, la CM de juniori.
Florentina Marincu este singura medaliată cu aur în doua probe, la CM de juniori de la Doneţk. Ea este campioana României la juniori, în proba de săritura în lungime și a egalat în luna iunie recordul la juniori II la săritura în lungime, la Campionatele Naţionale Şcolare, cu o performanţă de 6.54 metri.

Etichete: atletism
Ultimele Stiri
abonare newsletter