Sport

Atletism: Medalie de bronz pentru România la Universiada de vară de la Kazan

Atleta Carmen Toma a cucerit, joi, a 4-a medalie pentru delegaţia sportivă a României la actuala ediţie a Universiadei de vară de la Kazan, obţinând bronzul la triplusalt, cu cel mai bun rezultat al sezonului pentru ea - 14,14 m, conform Agerpres.ro.

De altfel, Toma a avut o comportare remarcabilă, depăşindu-şi de nu mai puţin 3 ori cea mai bună performanţă a sezonului, cu o serie constantă la un nivel bun: 13,87 m, 13,93 m, 13,89 m, depăşită, 13,95 m şi, în ultima încercare, 14,14 m.

Întregul concurs de triplusalt feminin a stat sub semnul excelenţei, medaliata cu aur, Ecaterina Koneva (Rusia) reuşind, cu 14,82 m, recordul Jocurilor Mondiale Universitare, cu un centimetru mai bine decât compatrioata sa Tatiana Lebedeeva. Medalia de argint a fost câştigată de poloneza Anna Jagaciak - 14,21 m. Pe locul 4, pentru a ilustra dramatismul întrecerii, s-a situat Irina Ektova, din Kazahstan, cu 14,13 m.


Astfel, până în prezent delegaţia României are 4 medalii, toate de bronz, la JMU cu numărul 27, 3 obţinute de atlete - Andreea Ogrăzeanu, la 100 m şi 200 m, şi, joi, Carmen Toma, şi scrimera Sabina Pop, în prima zi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter