Sport

Bilanțul verii la CFR Cluj

CFR Cluj a încheiat stagiul de pregătire din Austria cu trei victorii, un egal și două înfrângeri în partidele amicale.

După încheierea sezonului intern 2012-13, unul dintre cele mai slabe pentru „feroviari“ de când au fost preluați de Paszkany, oficialii din Gruia au efectuat mai multe schimbări în cadrul echipei. S-a renunțat la un număr considerabil de jucători, peste 10, printre care și nume importante precum Gabi Mureșan, Ivo Pinto sau Bakary Sare. În locul celor plecați, CFR a transferat 7 jucători de perspectivă, Obiora, Brandao, Djokovic, Florin Costea, Mokulu, Velayos și Gregory Tade.
Deasemenea, Eugen Trică a fost înlocuit cu Mircea Rednic, un tehnician mult mai experimantat, care are în palmares două titluri (cu Rapid în 2003 și Dinamo în 2007).
„Feroviarii“ s-au pregătit pentru sezonul 2013-14, în care își doresc un nou titlu de campioni, într-un stagiu de pregătire în Austria. Elevii lui Mircea Rednic au obținut trei victorii, dintre care una de prestigiu, 2-1 în fața celebrei echipe Celtic Glasgow, campioana Scoției. Clujenii au mai învins formațiile Waker Burghausen, cu 3-1, chiar în primul meci din Austria, și pe Volga Nijni Novgorod, cu 2-0. Elevii lui Mircea Rednic au remizat, 0-0, cu Dinamo Tbilisi, formație pregătită de Dushan Uhrin, tehnician ce a trecut și prin Gruia. CFR a pierdut însă două din ultimele trei meciuri jucate, 0-1 cu Maccabi Haifa și 1-4 cu Viktoria Plzen.
Rezultatele meciurilor amicale nu sunt însă extrem de relevante, întrucât Rednic a efectuat multe schimbări pe parcursul fiecărei partide, pentru a putea observa randamentul fiecărui jucător din lot.
CFR va debuta în noul sezon al Ligii 1 în deplasare, cu nou-promovata FC Botoșani. Meciul va avea loc în ziua sau în jurul zilei de 20 iulie, data oficială de debut al noului sezon, programarea meciurilor nefiind încă făcută.

Amicalele jucate de CFR


24 iunie    CFR - Wacker Burghausen    3-1
27 iunie    CFR – Dinamo Tbilisi     0-0
1 iulie    CFR - Volga N. Novgorod    2-0
3 iulie    CFR – Maccabi Haifa     0-1
6 iulie    CFR – Celtic Glasgow    2-1
9 iulie    CFR – FC Viktoria Plzen    1-4

Ultimele Stiri
abonare newsletter