Sport

DESCINDERE la sediul clubului Pandurii Târgu Jiu

Poliţişti şi comisari ai Gărzii Financiare Gorj au descins, miercuri dimineaţă, la sediul clubului Pandurii din Târgu Jiu pentru a verifica o serie de acte financiar-contabile.

Descinderea a fost făcută în baza unei plângeri depuse de conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO). Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, Romina Dochian, instituţia are un dosar penal deschis în urma şi sunt făcute verificările de rigoare, transmite Mediafax. Plângerea vizează faptul că şefii CEO nu ar avea acces la documentele contabile ale clubului, complexul fiind finanţatorul principal al echipei de fotbal.
Anterior, managerul privat al CEO, Laurenţiu Ciurel, declarase că preşedintele clubului, Marin Condescu, refuză să îi pună la dispoziţie actele pe care i le-a solicitat, motiv pentru care a anunţat că pe 19 iulie ar urma să aibă loc o şedinţă a Adunării Generale a Acţionarilor, în care va fi votată schimbarea lui Condescu din fruntea clubului.

Descinderile de la club se fac în absenţa lui Condescu, acesta fiind plecat la Bucureşti cu probleme sindicale, miercuri fiind însă şi ziua sa de naştere. Cu aproximativ o lună în urmă, Condescu a prezentat, într-o conferinţă de presă, documente de la DNA din care reieşea că finanţarea clubului a fost legală la vremea respectivă, fiind făcute verificări cu privire la perioada 2010-2012. Documentele au fost prezentate după ce Curtea de Conturi a stabilit că actuala conducere a CEO trebuie să recupereze de la club 18.8 milioane de lei.


Reprezentanţi ai CEO au anunţat, în luna mai, că au dat în judecată Pandurii Târgu Jiu pentru a recupera 18,8 milioane de lei, sumă pe care echipa de fotbal ar fi primit-o, în perioada 2009 - 2011, în mod nelegal de la unităţi din minerit şi energie, cu titlu de finanţare.

Marin Condescu a declarat că unele dintre faptele pentru care clubul a fost dat în judecată de CEO s-au prescris, iar altele au fost verificate de mai multe instituţii, inclusiv de DNA, și nu s-au descoperit nereguli.

Ultimele Stiri
abonare newsletter