Sport

Rapid va solicita FRF să joace în Liga I. Cazul este similar cu cel al Universităţii Cluj

George Copos, acţionarul majoritar al FC Rapid, a declarat, vineri, că Rapid va face o scrisoare oficială prin care va solicita ca echipa să joace în Liga I în sezonul viitor, deoarece cazul este similar cu cel al U Cluj, club care a primit licenţa la TAS, informează Mediafax.ro.

"Fotbalul românesc este în insolvenţă şi va rămâne mulţi ani în insolvenţă. Între cazul Universităţii Cluj şi cel al Rapidului este o similitudine. Am vorbit cu domnul Mărginean, dânsul mi-a dat vestea că Universitatea a câştigat la TAS. În aceste condiţii, Rapid va solicita Comitetului Executiv să joace în Liga I. Chiar acum domnul Taban (n.r. - preşedintele CA Ion Taban) redactează scrisoarea oficială pe care o vom trimite federaţiei. Dânsul va merge mâine la Comitetul Executiv unde va expune punctul nostru de vedere şi faptul că trebuie luat în considerare criteriul sportiv şi legea insolvenţei din România", a spus Copos.

El a adăugat că membrii Comitetului Executiv al FRF trebuie doar să ia act de decizia TAS în cazul Universităţii Cluj şi să acorde şi formaţiei giuleştene dreptul de a evolua în ediţia viitoare a Ligii I.


"Cazurile sunt similare. Dacă eu şi o altă persoană sărim un gard şi Poliţia ne amendează cu câte 500 de lei, iar respectiva persoană face apel şi i se anulează amenda, atunci şi mie trebuie să mi se anuleze. Este vorba despre similitudine aici. Rapid trebuie să fie în Liga I. Practic membrii Comitetului Executiv nu trebuie decât să ia act de decizia TAS în cazul Clujului", a menţionat, Copos.

Acţionarul majoritar a explicat că faptul că FC Rapid nu are încă planul de reorganizare aprobat de Tribunalul Bucureşti nu are "nicio legătură" cu acordarea licenţei.


"Planul de reorganizare nu are nicio legătură cu licenţierea. Faptul că Rapid şi Universitatea Cluj se aflau în insolvenţă a fost motivul pentru care prima instanţă ne-a respins dosarul", a precizat el.

George Copos susţine că directorul administraţiei de licenţiere a FRF, Viorel Duru, ar trebui să demisioneze după decizia TAS în cazul clubului Universitatea Cluj.

abonare newsletter