Sport

Mircea Sandu: „Echipele retrogradate să stea în joc de glezne“

Mircea Sandu, președintele FRF, a declarat că echipele care au retrogradat sportiv și cele care nu au primit licența ar trebui să fie pregătite pentru a evolua în prima ligă.

Întrebat dacă Rapid mai are şanse să evolueze în prima ligă în sezonul viitor, Sandu a precizat ca un comitet de lucru format din angajaţi ai LPF si FRF caută soluţii legale pentru rămânerea sistemului competiţional cu 18 echipe.
„După ultimul Comitet Executiv (CEx) absolut toate cluburile din Liga 1, atât cele care au retrogradat sportiv cât şi cele care nu au îndeplinit condiţiile de licenţiere trebuie să fie pregătite. Pentru că nu ştiu ce se va intamppla în CEx din 5 sau 6 iulie. Astăzi s-a întrunit pentru prima dată un comitet de lucru condus de cei doi secretari generali, de la federaţie şi liga, cu juriştii. Eu vreau să vină în CEx cu propuneri viabile, pe argumente, pe eventuale interpretări ale legislaţiei din România sau din alte ţări. Eu sper că decizia CEx să fie echilibrată, în litera şi în spiritul legii sportive şi să acopere toate nevoile, să aducă în final linişte. Toate cele şase echipe trebuie să fie în joc de glezne. Dacă se votează 18 echipe şi Universitatea Cluj obţine la TAS o decizie favorabilă, mai rămâne un loc, care trebuie văzut pe ce criterii şi argumente poate fi atribuit şi cine beneficiază de acest loc“, a declarat Sandu, potrivit Mediafax.

El speră ca în viitor să se restrângă numărul de echipe în Liga I. „Sper că persoanele care vor veni la anul să analizeze mai bine şi să restrângă numărul de echipe în Liga 1. Dacă s-ar ajunge la un nivel de 12 echipe valoroase, cât timp lucrurile s-ar aşeza din punct de vedere economic, ar fi foarte bine. Sper deasemenea ca fiecare club de Liga 1 să aibă propria academie, cu buget separat“, a declarat Sandu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter